Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hvali ih i trener Austrije

Završila europska bajka Osijeka: ''Ponosan sam na igrače, momčad i klub''

Osijek je stigao na kraj svog impresivnog europskog puta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Zekić i njegov Osijek ostali su na korak od novog europskog podviga. Nakon poraza od 2:1 na Gradskom vrtu u uzvratnoj utakmici protiv bečke Austrije slavili su 1:0 golom Gabrijela Bobana, ali nisu uspjeli postići još jedan pogodak koji bi ih odveo u grupnu fazu Europske lige.

No, Osijek ima razloga za zadovoljstvo: nakon Santa Colome pali su švicarski Luzern i slavni PSV, a nakon hrabre borbe malo je nedostajalo da bijelo-plavi izbace i Austriju.

''Ponosan sam na naše igrače, momčad i klub. Nedostajalo je malo sreće. Emocije su pomiješane, ovu noć neću spavati. Možemo sada pričati o prvoj utakmici i svemu što smo propustili, ali naš europski put je bio impresivan, uživali smo svi u klubu i oko njega'', rekao je Zekić nakon utakmice.

''Očekivao sam više od veznog reda, ali bit će bolji s vremenom. Okrećemo se hrvatskoj ligi, život ide dalje, momci su mladi i bit će još prilika. Ne smijemo si dozvoliti luksuz da idemo prema dolje, nego isključivo prema gore'', rekao je strateg Osijeka.

Nakon utakmice Osijek je pohvalio i njegov kolega sa suprotne strane Thorsten Fink.

''Osijek je pokazao da je jaka i karakterna momčad koja zna što hoće. U prvih 15 minuta pokazali smo puno respekta prema gostima, ali u drugo poluvrijeme ušli smo s ambicijom da zabijemo gol. Ponosan sam na momčad, Osijek je pokušavao sve da prođe dalje, ali smo mi s posebnim dodirom to uspjeli izbjeći. Osijeku želim puno uspjeha u nacionalnom prvenstvu, a možda se nekada ponovno sretnemo'', rekao je Fink.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider