Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koje su to cifre...

Znate li tko najviše zarađuje u svijetu nogometa? Messi je broj jedan, evo tko slijedi

Magazin Forbes objavio je novu, ažuriranu ljestvicu s najvećim zaradama u svijetu nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na ljestvici najbolje plaćenih svjetskih nogometaša, koju redovito ažurira i objavljuje magazin Forbes, prvo mjesto drži Lionel Messi s ukupnom godišnjom zaradom od 107 milijuna eura.

Messijeva godišnja plaća u Barceloni je 78 milijuna eura, a još 29 milijuna zaradi od komercijalnih prihoda.

Na drugom je mjestu Cristiano Ronaldo kojeg Juventus plaća 58 milijuna eura i uz to dobije još 40 milijuna eura od kompanije Nike s kojom ima potpisan doživotni ugovor.

Neymar drži treću poziciju, s plaćom od 65 milijuna eura godišnje u PSG-u i ukupnom zaradom od oglašavanja u iznosu od 15 milijuna eura.

Mbappe i Salah iza velikog trija

Nedavno je Kylian Mbappe izabran za prestižnu naslovnicu video-igre EA Sports FIFA 21 i to mu je donijela 12 milijuna eura zarade, a godišnja plaća u PSG-u mu je 23 milijuna.

TOP 5 zaokružuje Mohamed Salah, sjajni Egipćanin kojeg Liverpool plaća 20 milijuna eura po sezoni i koji ubire još 11 milijuna od reklama.

Na ovom popisu najbolje plaćenih slijede: Paul Pogba (28 milijuna eura), Antoine Griezmann (27 milijuna eura), Gareth Bale (24 milijuna eura), Robert Lewandowski (23 milijuna eura), David de Gea (22 milijuna eura).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider