Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Moj nogometni otac"

Dalić se oprostio od Ćire: "Kao trener je potpisao dva povijesna uspjeha, jedan je bio veći od nogometa"

Izbornik Zlatko Dalić emotivno se oprostio od svog velikog idola Miroslava Ćire Blaževića.

Blažević i Dalić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, izrazio je sućut obitelji Miroslava Ćire Blaževića nakon što je "trener svih trenera" izgubio bitku s opakom bolešću s kojom se duže vremena hrabro borio.

Iako je kao "učenik" nadmašio svog učitelja svojim rezultatima na kormilu reprezentacije, Zlatko Dalić, uvijek je isticao da je Ćiro - najveći.

Miroslav Ćiro Blažević Nogometni svijet oprašta se od Ćire, procurio podatak koji malo tko zna divider

"Izražavam najdublju sućut obitelji našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u nogometu dijelimo veliku bol. Ćiro je bio neponovljiv - nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan."

Titula s Dinamom značila je više od nogometa

"Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali. Kao trener je potpisao dva izvanredna i povijesna uspjeha, jedan s reprezentacijom koju je doveo u svjetski vrh, a jedan s Dinamom kada je ta titula značila puno više od nogometa."

Ćiro Blažević u šetnji sa sinom Pogledajte posljednje fotografije legendarnog Ćire Blaževića, mučio se i bilo mu je teško divider

"No, gdje god je radio ostavio je veliki trag, pa tako i na mene u Varaždinu. Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj nogometni otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem!", izjavio je izbornik Dalić, a prenosi HNS.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider