Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Problemi s ozljedama

Dalić najavio utakmice Lige nacija: "Otpao je Perišić. Još dva igrača su upitna"

Utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Austrije igra se 3. lipnja u Osijeku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je prvi susret Lige nacija protiv Austrije koji se igra 3. lipnja u Osijeku, a možete ga pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr

Bit će to sjajna priprema za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru koje nas čeka krajem ove godine. Nakon Austrije u Gradskom vrtu, Vatreni tri dana kasnije izlaze na Poljud protiv Francuske koja bi trebala doći s najvećim zvijezdama.

Četiri dana kasnije, 10. lipnja Hrvatska igra protiv Danske u gostima, a 13. lipnja Vatreni sele u Pariz gdje ih čeka Francuska u uzvratnom susretu

Musa i Livaja upitni za utakmice Lige nacija

Otprije je poznato kako Ivan Perišić zbog ozljede neće konkurirati za četiri dvoboja Lige nacije, a upitna su još dva nogometaša - Petar Musa i Marko Livaja.

"Nažalost, otpao je Perišić. Možda je on bio u najboljoj formi od svih igrača, ali sada je najvažnije da se oporavi i da bude spreman za Svjetsko prvenstvo. Vjerojatno će otpasti Petar Musa koji je bolestan, ali i Marko Livaja je isto bolestan", otkrio je izbornik pa dodao da je već pozvana prva zamjena:

"Zbog toga smo pozvali Luku Ivanušeca. Posebno mi je žao Muse koji je danas trebao biti prvi put s nama".

Dalić će svima dati minutažu

Dalić kaže da u četiri utakmice Lige nacija želi isprobati sve igrače, ali da je rezultat itekako na prvom mjestu.

"Želimo biti dobri, konkurentni. Isprobati sve igrače koje smo pozvali, ali rezultat je važan. Bit će problem što su dečki već sedam, osam dana na odmoru, ali svima je tako".

Budući da Vatreni igraju četiri utakmice u deset dana, Dalić će podijeliti minutažu svim igračima. Također, novinari su upitali u kojem će sustavu zaigrati Hrvatska, a za izbornika nema dileme.

"Igrat ćemo u našem sustavu 4-3-3 i 4-2-3-1. Idemo na pobjedu u svakom susretu!, zaključio je Dalić.

Najbolji trenuci utakmice Hrvatska - Bugarska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider