Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srušio rekord

Neuništivi Ibrahimović postigao hat-trick u visokoj pobjedi 7:2 i poveo Galaxy prema doigravanju

Zlatan Ibrahimović postigao je hat-trick u dresu Los Angeles Galaxyja.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zlatan Ibrahimović postigao je hat-trick u visokoj pobjedi 7:2 Los Angeles Galaxyja protiv Sporting Kansas Cityja, u susretu koji je bio direktni obračun za mjesto u doigravanju Zapadne konferencije.

Ibra je zabio pogodak za izjednačenje, vodstvo 3:1 i stavio je točku na i u 85. minuti utakmice kada je zabio sedmi pogodak Galaxyja. Bio je to njegov 26. pogodak sezone, čime je srušio klupski rekord Carlosa Ruiza, koji je bio postigao 24 gola.

Što je Ibri vjerojatno još važnije, stigao je na samo dva gola od vodećeg strijelca lige Carlosa Vele, s kojim ga mnogi uspoređuju ove sezone, a što je Šveđanina nekoliko puta malo izbacilo iz takta. 

Galaxy je pobjedom skočio s 9. mjesta na 5. s 45 bodova na svom kontu. Drugoplasirani Seattle Sounders bježi mu svega četiri boda, ali i mjesto koje ne vodi u doigravanje udaljeno je samo dva!

Galaxy do kraja regularnog dijela sezone mora odigrati još četiri utakmice, među kojima su dvije protiv dvije posljednje plasirane momčadi Zapadne konferencije (Houston i Vancouver).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider