Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će činiti napad?

Zidaneova najteža odluka: Već ima obrise prvih 11, ali i jednu veliku dvojbu koju treba riješiti

Zinedine Zidane ima zadaću obnoviti momčad Reala za sezonu 2019./2020. I već ima neke neizvjesnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači kao što su Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modrić, Eden Hazard i Karim Benzema imaju svoje mjesto u udarnih 11, osim ako nisu ozlijeđeni ili je u pitanju odmor.

Ali nakon toga, dolaze sumnje. Ferland Mendy je ozbiljna konkurencija Marcelu na lijevom beku, svakako više nego Alvaro Odriozola Carvajalu na desnoj strani ili Eder Militao s Ramosom i Varaneom.

Međutim, možda najteža Zidaneova odluka koju mora donijeti bit će ona između Viniciusa Juniora i Marca Asensija za ofenzivno desno krilo. Obojica su iznimno talentirani te su imali jako dobar start u dresu Reala.

Podrazumijeva se da će Hazard zauzeti lijevu stranu, što ostavlja samo jednu poziciju za dvojicu fenomenalnih igrača. Asensio je već igrao na desnoj strani, dok je Vinicius najviše pokazao pod Solarijem. I njih dvoje bi se trebali boriti za mjesto na desnoj strani.

Za Asensija bi iduća sezona mogla biti ključna, ali igrač koji će također pritiskati da upadne među prvih 11 je srpski napadač Luka Jović. Benzema možda ima bolju startnu poziciju, ali kako će sezona odmicati i tu možemo očekivati promjenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider