Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DVIJE JE GODINE ODMARAO

Zidane spreman za povratak: Želi na klupu kluba gdje je postao najbolji igrač svijeta

Dvije godine nakon što je napustio Real Madrid, Zinedine Zidane pokazao je ozbiljnu namjeru vratiti se trenerskom poslu.

Zidane i supruga Veronique (Foto: Afp)

Zinedine Zidane vjerojatno je trenutno najpoželjnije trenersko ime u nogometnom svijetu. To zapravo ne treba nikoga čuditi, ako znamo da je u samo pet dosadašnjih sezona trenerskog posla osvojio 11 trofeja.

Sve naravno s Real Madridom, uključujući tri Lige prvaka te dva prvenstva Španjolske.

S Realom osvojio sve, sad je vrijeme za drugi povratak

Prošle su dvije godine otkako je napustio klupu Kraljevskog kluba, a Zidanea se vezalo uz neke momčadi, prije svega uz PSG i reprezentaciju Francuske, no s njegove strane nije bilo znakova koji bi potvrdili kako se na tim poslovima uistinu radilo.

Ipak, njemu bliski ljudi tvrde kako je sad spreman vratiti se na posao, no da je i dalje podosta izbirljiv te da mu povratak nije nešto što pod svaku cijenu želi napraviti. No, dobije li priliku preuzeti jedan posao, onda će to i napraviti.

Radi se o Juventusu, klubu u kojem je igrao 1996. do 2001. godine, a sad bi volio u Torinu napraviti nešto slično kao u Madridu, igračkoj slavi i rezultatima pridodati isto s trenerske strane.

Velika odšteta za otkaz Allegriju

Poznato je kako u Staroj dami nisu najsretniji s ovosezonskim predstavama pod vodstvo Massima Allegrija te bi vjerojatno bili zainteresirani za angažman Zizou.

Kako pišu mediji, najveći je problem u tome koliko bi ih koštao Allegrijev otkaz, odnosno 18 milijuna eura.

Mnogi vjeruju da u današnjem nogometu, gdje se puno veće cifre daju za igrače koji na papiru predstavljaju puno manje pojačanje od Zidanea, ovakva odšteta ne bi trebala biti neki bauk, no uvijek je drugačije kad se razmišlja o trenerima.

Hoće li Zidane preuzeti Juventus? To je tema koji ćemo do ljeta sigurno vidjeti na razne načine obrađenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider