Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
United želi Pochettina

Najava spektakularnih transfera: Šeici idu po legendu koja će obuzdati ega pariških superzvijezda

Dok Manchester United zove Mauricija Pochettina, Zinedine Zidane čini se kao najozbiljniji kandidat za preuzimanje vruće klupe PSG-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane posljednjih dana došao je u središte pozornosti britanskog tiska kada je hladno odbio ponudu Manchester Uniteda da sjedne na njegovu klupu. Štoviše, poručio je da ga ne zanima nijedan engleski klub. Slavni Francuz time je dao naslutiti da ima druge planove.

gol expired Mertens srušio rekord Serie A star 70 godina: Držao ga je slavni nogometaš hrvatskih korijena divider

Metodom odbitka može se pretpostaviti gdje Zidane planira nastaviti karijeru. Klupa francuske reprezentacije je zauzeta, Didier Deschamps sigurno ostaje izbornik do Svjetskog prvenstva, koje je tek krajem sljedeće godine, a i tada nije sigurno da će se Deschamps oprostiti od Tricolora. Teško da Zidane planira toliko čekati, pogotovo jer ništa nije sigurno.

Ako prekrižimo englesku i španjolsku ligu, jer teško da Zidane u La Ligi nakon Reala želi preuzeti neki drugi klub, ako odbijemo još i Bundesligu, jer u Njemačkoj Zidane može trenirati samo Bayern, a Bavarci imaju trenera na kojeg računaju dugi niz godina, kao realne opcije ostaju samo Italija i Francuska.

Zidane se sastao s čelnicima PSG-a

A i između te dvije opcije puno je realnija Ligue 1, a to je najvjerojatnije PSG jer ostali francuski klubovi ne ispunjavaju Zidaneove visoke aspiracije. Moguća opcija može biti i Marseille, i to ponajviše iz emotivnih razloga, jer to je klub njegova djetinjstva, klub za koji navija od malih nogu, ali to baš nije izgledno. S koje god strane to gledali, PSG je ipak najrealnija opcija.

Stoga ne čudi što je u Francuskoj već danas planula nova priča o mogućem Zidaenovu dolasku na Park prinčeva. Le Parisien otkriva da su se čelnici pariškog kluba već sastali sa Zidaneom. Taj sastanak zbio se u Parizu, a na njemu se Zidane upoznao s Nasserom Al Khelaifijem, predsjednikom PSG-a.

Manchester United želi Pochettina

Lančanu reakciju pokrenule su glasine kako Manchester United pokušava nagovoriti trenutačnog trenera PSG-a Maurcija Pochettina da dođe na Old Trafford.

Iako je točno da je Unitedova odluka da krene za Pochettinom vratila Zidanea orbitu Katarana, isto tako je činjenica da kontakti postoje odavno. Međutim, sada su postali intenzivniji i konkretniji, barem kako piše pariški dnevnik.

gol expired Ibrahimović žestoko opleo po Englezima: "Liga vam je precijenjena", Unitedu poslao poruku koja se mnogima neće svidjeti divider

Budući da se zna kakvi su odnosi između PSG-a i Marseillea, odnosno koliko se navijači tih dvaju klubova ne vole, najblaže rečeno, otežavajuća je okolnost Zidaneova navijačka pripadnost, ali to ipak nije nepremostiva prepreka.

Cijelu operaciju olakšava podatak da je Zidane već u poslovnom odnosu s Kataranima. Manjinski je dioničar u fondu Qatar Sports Investments te je jedan od ambasadora predstojećeg Svjetskog prvenstva u Kataru.

Napeta situacija na Parku prinčeva

Prema pisanju francuskih medija, PSG se već neko vrijeme priprema za mogući odlazak Pochettina. Već ljetos se spekuliralo da bi se mogao vratiti u Tottenham. PSG je tada zbio redove i odbacio tu mogućnost, ali Kataranu su izveli zaključak da nije baš uvjeren u uspjeh projekta u Parizu.

Francuski mediji pišu da je posljednjih dana situacija jako napeta na Parku prinčeva. Čini se da šeici nisu zadovoljni Pochettinom jer PSG ne igra kako su očekivali. Dodatno ulje na vatru bacio je kontroverznim izjavama u nedavnom intervjuu za L'Equipe.

"Došao sam ovdje da se prilagodim i pobijedim, sa strukturom i karakteristikama igrača koje sam zatekao u svlačionici. To je dosta drukčije nego u prošlim klubovima. Ovdje sam da razvijam ideje PSG-a, a ne da razvijam svoje ideje. Treba mi vremena, a znam da ga često nema koliko je potrebno. To je tako u nogometu. Ako mi ne daju da razvijem moju ideju, bit će šteta, ali neću biti ni prvi ni zadnji", rekao je Argentinac.

Obuzdavanje ega velikih zvijezda

PSG vjerojatno neće pustiti Pochettina da ode ako ne pronađe adekvatnu zamjenu. Zidane izgleda kao najlogičnije rješenje. Parižanima treba neupitni autoritet koji će uvesti red u svlačionicu prepunu velikih zvijezda i još napuhanijih ega.

To nije samo teorija, Zidane ima čvrste argumente jer je nešto slično već napravio u Realu. Čini se da je najbolji čovjek za taj teški zadatak. Zna se što je ultimativni cilj Parižana – osvajanje Lige prvaka. Zidane zna kako se to radi, ima pregršt iskustva na tom planu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider