Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čuješ li, Cristiano?

Zidane nije vjerovao u Ronalda: Evo što je pričao prije osam godina

Cristiano Ronaldo sigurno bi se dobro nasmijao da čuje što je o njemu mislio njegov današnji trener.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije skoro osam godina u kanadskom se Vancouveru igrala jedna humanitarna utakmica na kojoj je glavna zvijezda bio Zinedine Zidane. On je imao svoju momčad koja je igrala protiv Vancouver All Star Teama, a današnji trener Reala je na toj utakmici zabio hat-trick.

Ipak, od njega je jedan gol više zabio jedan Hrvat. Antonio Franja bivši je nogometaš ponikao u Dinamu koji je u karijeri promijenio puno klubova, sa Zagrebom osvojio naslov 2002. godine, ali nikad nije zaigrao za svoj Dinamo.

Nakon kraja profesionalne karijere nogometu se vratio u jednom drugom Dinamu, onom navijačkom. Futsal Dinamo nedavno je ispao od Split Tommyja u doigravanju za prvaka Hrvatske, a u intervjuu za službenu stranicu kluba sjetio se, između ostalog, jedne anegdote s gore spomenutog posjeta Kanadi.

''Sjećanja na igranje sa Zidaneom mi nikad neće izblijedjeti. Kad se nekom diviš cijelu svoju karijeru, a onda dobiješ priliku zaigrati s njim na istom terenu pa te još on i pohvali, osjećaj je fenomenalan. Večer nakon humanitarne utakmice, Zizou mi je rekao kako misli da Cristiano Ronaldo neće biti uspješan u Real Madridu jer je doista rijedak individualac i gleda isključivo na sebe, a po njegovom iskustvu takvi ne prolaze u Madridu. Danas, dosta godina kasnije, vjerujem da je itekako promijenio mišljenje, ako ne prije, onda u zadnjih godinu i pol!'', rekao je Franja koji se osvrnuo i na prošlu sezonu u Futsal Dinamu.

''Na žalost, sezonu ne bih baš ocijenio uspješnom. Svoj cilj, koji je bio prvo mjesto i osvajanje naslova prvaka, nismo ostvarili i s time se svi iz momčadi trebamo suočiti. Na početku sezone smo si zadali cilj osvojiti naslov prvaka i, bez obzira na divne trenutke tijekom cijele sezone, taj cilj nismo ostvarili. Mišljenja sam da nam je najviše nedostajalo psihičke pripreme i samopouzdanja u utakmicama s najboljim momčadima te smatram da na tome treba dodatno raditi u budućnosti.''

Bila je ovo oproštajna sezona, od kluba i fustala općenito. Sada će promovirati Trofej Dinamo koji će se igrati kroz pet turnira (Keglić, Dubrava, Jarun, Westgate, Dugave) te imati veliku završnicu na Šalati gdje će sudjelovati osam najboljih momčadi.

''Od Trofeja Dinamo očekujem veliku priču. Nadam se da će na Kegliću biti veliki odaziv kvatrovskih ekipa jer upravo ovakvi projekti trebaju Zagrebu i futsalu. Volio bih da trofej Dinamo postane stabilan projekt s dugom tradicijom jer bi bio sjajan produžetak sezone za sve one koji su željni dobrog futsala.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider