Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkriven ključ uspjeha

Zidane na korak od rušenja rekorda Guardioline Barcelone

Francuski nogometni stručnjak Zinedine Zidane na pragu je rušenja značajnog rekorda koji drže Pep Guardiola i Barcelona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je igrao bez Garetha Balea i Cristiana Ronalda, Real Madrid upisao je 16. pobjedu zaredom u Primeri nakon što je s 2:0 slavio kod Espanyola. Zidane Zidane sjedio je na klupi 'kraljevskog kluba' u svih tih 16 utakmica, čime je izjednačio rekord Pepa Guardiole i njegove Barcelone. U sezoni 2010/2011 Barcelona je također nanizala 16 pobjeda.

"Drago mi je da sam izjednačio rekord. Velika je to stvar, ali to pokazuje veliki trud mojih igrača. Važno je da pobjeđujemo u nizu jer je prvenstvo jako dugačko", rekao je Zidane nakon izjednačavanja Guardiole.

Real je u završnici prošle sezone upisao 12 pobjeda, a sada je pridodao još četiri na otvaranju nove sezone. U tom je periodu postigao 51 pogodak i primio 12. Barcelona je u svom nizu zabila 60 i primila svega šest.

Zidane može nadmašiti Guardiolu već u srijedu kada na Santiago Bernabeu stiže Villarreal.

Francuski nogometni stručnjak, koji je do preuzimanja prve momčadi uglavnom bio pomoćnik ili trener B ekipe, zaista je bio najbolji božićni poklon koji je Real dobio prošle zime. Stigao je na klupu kao zamjena za iskusnog Rafu Beniteza te je u konačnici zamalo osvojio dvostruku krunu. Uzeo je Ligu prvaka, dok je u prvenstvu za dlaku ostao prekratak, no nadoknadio je veliki zaostatak za Barcelonom.

Razlog zbog kojeg je Real od dolaska Zidanea proigrao i počeo upisivati pobjede u kontinuitetu otkrio je Dani Carvajal, desni bek 'kraljevskog kluba'.

"Zidane je pronašao način da se svi u momčadi osjećaju kao dijelom iste. Svi se osjećaju važni, a Zinedine je našao i način da suzbije sav ego koji je postojao", otkrio je Carvajal.

"Mi smo momčad od 24 igrača i trener nikada nema razloga sumnjati u bilo koga od nas. To se vidjelo i u utakmici protiv Espanyola. To je ključ našeg uspjeha".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider