Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrabra tvrdnja

Zidane izjavom izazvao polemiku: "Benzema je najbolji francuski napadač u povijesti!"

Realov trener svog je sunarodnjaka postavio na vrh liste francuskih napadača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karim Benzema esencijalni je dio planova Zinedinea Zidanea u Real Madridu. Francuski napadač i ove je sezone predvodnik Realova napada s 10 golova i tri asistencije u svim natjecanjima.

Pravu zamjenu za Benzemu Zidane nema, pa ne čudi stoga da ima poseban status u njegovoj hijerarhiji. Zidane ne štedi na komplimentima za svog napadača, a nakon dva gola Athletic Bilbau, otišao je i korak dalje.

"Za mene je on najbolji, jer je toliko godina u Real Madridu i konstantno se dokazuje", rekao je na pitanje jer li Benzema najbolji francuski napadač u povijesti.

gol expired Priča koja se proširila Hrvatskom razljutila i kapetana Hajduka: "Neradnici i jadnici, sram vas bilo" divider

"Odigrao je više od 500 golova i zabio puno golova. Njegovi uspjesi govore za sebe. Za mene je on najbolji, naravno", dodao je.

Očekivano, ovakve izjave izazvale su određene polemike. Francuska je ipak dala niz sjajnih napadača, poput Thierryja Henryja, Davida Trezegeuta, Jean-Pierrea Papina, ili u današnje vrijeme Kyliana Mbappea, pa nekoć davno Justa Fontainea, najboljeg strijelca jednog svjetskog prvenstva u povijesti s 13 golova 1958., tu je i kultni Eric Cantona i još mnogi drugi...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider