Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ždrijeb europske lige

Manchester United pomazila sreća: Crveni vragovi uvjerljivo najveći kandidat za naslov

Napravljen je ždrijeb četvrtfinala i polufinale Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijebom četvrtfinalnih parova za završni turnir Europske lige određeno je da će nogometaši Manchester Uniteda u slučaju plasmana među osam najboljih momčadi za mjesto u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Kopenhagena i istanbulskog Bašakšehira.

Pred Manchester Unitedom je formalnost u uzvratu osmine finala na Old Traffordu, gdje 'crveni vragovi' moraju obraniti prednost od 5:0 iz prvog dvoboj s austrijskim LASK-om. Kopenhagen će za plasman u četvrtfinale na svom stadionu morati nadoknaditi zaostatak 0:1 iz prvog dvoboja u Istanbulu.

gol expired ŽDRIJEB Lige prvaka: Bayern i Barcelona mogući par četvrtfinala, strahoviti par polufinala! divider

Inter predvođen hrvatskim reprezentativcem Marcelom Brozovićem će u jednoj utakmici morati biti bolji od španjolskog Getafea, a u slučaju plasmana u četvrtfinale milansku momčad bi tamo najvjerojatnije čekao Bayer Leverkusen koji u uzvratu osmine finala na svom stadionu brani prednost 3:1 iz prvog dvoboja s Glasgow Rangersima.

Svi dvoboji četvrtfinala i polufinala bit će odigrani u Njemačkoj, a utakmice će biti raspodijeljene na četiri stadiona: stadion Koelna u Koelnu, MSV Arena u Duisburgu, Duesseldorf Arena u Duesseldorfu te Arena AufSchalke u Gelsenkirchenu.

Sve utakmice će biti odigrane bez nazočnosti gledatelja, a započinjat će u 21 sat.

Parovi četvrtfinala Europske lige:

Wolfsburg / Šahtar - Basel / Eintracht

Manchester United / Lask - Bašakšehir / Kopenhagen

Sevilla / Roma - Olympiakos / Wolverhampton

Inter / Getafe - Rangers / Bayer

 

Parovi polufinala Europske lige:

Sevilla / Roma - Olympiakos / Wolverhampton VS Manchester United / Lask - Bašakšehir / Kopenhagen

Wolfsburg / Šahtar - Basel / Eintracht VS Inter / Getafe - Rangers / Bayer

Manchester United glavni favorit Europske lige

U šest uzvrata mjesto u četvrtfinalu će tražiti: Wolverhampton - Olympiakos (1:1 u prvoj utakmici), Bayer Leverkusen - Rangers (3:1), Šahtar - Wolfsburg (2:1), Kopenhagen - Bašakšehir (0:1), Basel - Eintracht Frankfurt (3:0) i Manchester United - LASK (5:0).

Završni turnir osam najboljih ekipa u Ligi prvakinja bit će održan od 21. do 30. kolovoza u San Sebastianu i Bilbau te će se igrati na jednu utakmicu.

Prema William Hillu, glavni favori je Manchester United s koeficijentom 3,50. Slijede Inter (6), Wolves i Bayer Leverkusen sa 6, Sevilla 9, Roma 15.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider