Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić protiv Pašalića

Spektakularan ždrijeb Lige prvaka: Na startu nokaut-faze Barcelona – PSG!

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održan je ždrijeb osmine finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Održan je ždrijeb osmine finala nogometne Lige prvaka i poznato je tko će na koga na startu nokaut-faze najprestižnijeg klupskog natjecanja svijeta.

Parovi su:

Borussia Monchengladbach - Manchester City
Lazio - Bayern
Atletico Madrid - Chelsea
RB Leipzig - Liverpool
Porto - Juventus
Barcelona - PSG
Sevilla - Borussia Dortmund
Atalanta - Real Madrid

Odmah na prvi pogled jasno je da sudar Barcelone i PSG-a privlači najviše pozornosti, a pravo kreševo očekuje nas i u okršaju Atletico Madrida i Chelseaja.

Aktualni prvak Europe Bayern igrat će protiv Lazija, a ždrijebom vrlo zadovoljni mogu biti i u Juventusu, koji će u goste Portu.

Osmorica Hrvata

U osminu finala plasirala su se po četiri njemačka i španjolska kluba, tri talijanska i engleska te po jedan francuski i portugalski klub, a u igri za trofej ostala su osmorica hrvatskih nogometaša - Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Sevilla), Mateo Kovačić i Karlo Žiger (Chelsea), Mario Pašalić i Boško Šutalo (Atalanta) te Šime Vrsaljko i Ivo Grbić (Atletico Madrid).

U prvim utakmicama klubovi koji nisu bili nositelji u ždrijebu bit će domaćini, dok će pobjednici skupina (nositelji) imati tu blagodat da uzvrat igraju na svom terenu.

Termini prvih utakmica su 16. i 17. odnosno 23. i 24. veljače dok će se uzvrati igrati 9. i 10. odnosno 16. i 17. ožujka.

Finale Lige prvaka ove sezone trebalo bi se igrati 29. svibnja u Istanbulu na Olimpijskom stadionu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider