Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije dobro...

Loše vijesti: Upitan završetak prvenstva u značajnoj ligi, velikan pred ambisom

U Rumunjskoj je u posljednje vrijeme već nekoliko utakmica odgođeno zbog slučajeva zaraze koronavirusom...

Slavlje rumunjskih igrača i navijača (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zbog velikog broja slučajeva zaraze koronavirusom u brojnim rumunjskim nogometnim prvoligašima pred čelnicima tamošnjeg saveza teška je odluka vezana uz to što učiniti s aktualnim prvenstvom.

U Rumunjskoj je u posljednje vrijeme već nekoliko utakmica odgođeno zbog slučajeva zaraze, tako je u aktualnom prvaku CFR-u iz Cluja, koji drži drugo mjesto na ljestcici, potvrđeno preko 20 slučajeva zaraze, a i u vodećoj momčadi lige, Universitatei iz Craiove, registrirano je nekoliko zaraženih među kojima je i trener Cristiano Bergodi. Također, teško pogođeni virusom su i klubovi iz glavnog grada Bukurešta, FCSB odnosno Dinamo.

"U ovom trenutku iskreno sumnjam kako ćemo uspjeti završiti sezonu na travnjaku jer se broj slučajeva povećava iz dana u dan. Znamo kako je UEFA dala kranji rok za završetak natjecanja 3. kolovoza, a mi u ovom trenutku ne možemo znati koji klub će igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, koji će klubovi u Europsku ligu, a koji će ispasti", izjavio je predsjednik Rumunjskog nogometnog saveza Razvan Burleanu.

Vodećća Universitatea, koja se nada prvom naslovu prvaka od 1991. godine, trenutačno ima 44 boda, dok je drugi CFR Cluj sa 40 bodova i utakmicom manje. Do kraja sezone Universitatea bi trebala odigrati dvije, a CFR Cluj tri utakmice.

Velikan Dinamo iz Bukurešta je u zoni ispadanja, pretposljendji sa 21 bodom, dva manje, ali i tri utakmice manje od Politehnice iz Iasija koji se nalazi na poziciji koja vodi u kvalifikacije za ostanak.

Nastavi čitati

Nastavi čitati