Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva čast

Zbog njihovog poziva Modrić se rasplakao, a sada su mu odali novo priznanje

Luka Modrić je 2018. godine izabran za osvajača Zlatne lopte.

Luka Modrić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Ugledni časopis France Football odao je novo priznanje hrvatskom kapetanu Luki Modriću.

Sastavili su najbolju jedanaestorku desetljeća, od 2010. do 2019. godine, i mjesto u veznom redu rezervirali za kapetana Vatrenih, kojem su 2018. godine dodijelili Zlatnu loptu.

Modrić će dugo pamtiti dan kada je saznao da je izabran za najboljeg igrača na svijetu. Posebno je emotivno bilo kada je primio telefonski poziv koji mu je promijenio cijeli život:

"Nikad neću zaboraviti taj dan. Sjećam se da sam bio u Londonu u hotelu zajedno sa svojom obitelji nakon utakmice hrvatske reprezentacije. Rekli ste mi da ćete me nazvati tog dana i čekao sam poziv. Kada sam vidio da me zovete isprve se nisamo mogao javiti.

Josip Juranović Škotski mediji: Za Juranovića stigla službena ponuda iz Katalonije divider

Nisam znao što bih rekao. Nazvao sam ja vas nekoliko minuta kasnije, a kada ste mi rekli da sam pobijedio nisam mogao vjerovati. Plakao sam na telefonu. Bio je to trenutak koji nikada neću zaboraviti", otkrio je kapetan Vatrenih jednom prilikom.

Osim Modrića svoje su mjesto u najboljoj jedanaestorki pronašli Iker Casillas na vratima, u obrani Philipp Lahm, Virgil Van Dijk, Sergio Ramos, Marcelo, u veznom redu Xavi, Iniesta i dakako Modrić, a u napadu Lionel Messi, Neymar i Cristiano Ronaldo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider