Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Padaju teške riječi

Skandal u ženskom nogometu zbog dvije igračice: "To su dva bradata tipa koja sebe smatraju ženama"

Alex Alcaide i Nil Alcon Labella igraju za rezervnu momčad Europe u ženskoj konkurenciji.

Nogometna lopta (Foto: Vojko Bašić/Cropix)

Velika je bura nastala u španjolskom nogometu nakon što su dvije transrodne igračice zaigrale u ženskoj ligi te pomogle svojoj momčadi Europi B da svlada Terrasu rezultatom 3:1.

To su Alex Alcaide i Nil Alcon Labella, koji trenutačno prolaze kroz tranziciju sa ženskog na muški spol, a pravila su poprilično jasna - dok je tranzicija u tijeku, ne mogu igrati u muškoj konkurenciji, tako da su prisiljeni igrati među ženama.

"Dok god na mojoj osobnoj iskaznici piše da sam žensko, igrat ću u kategoriji koja mi odgovara. Rano sam počeo s tranzicijom svog tijela, nije se toliko promijenilo, ali oduvijek sam imao muško tijelo i hormoni mi pomažu da što prije izgradim mišiće, a ne da ojačam mišiće. Onog trenutka kad se osjetim superiornim, povući ću se", objasnio je Alex prije nekog vremena.

Naravno, neki se ne slažu s njegovim riječima, a i neki su bili poprilično brutalni, poput političarke Alicie Tomas iz grada Terrasa, odakle stiže poražena momčad:

"To su dva tipa s bradama koja sebe smatraju ženama", poručila je gradska vijećnica Alicia Tomas iz desno orijentirane političke stranke pa dodala:

"Jednako je nepošteno da muškarci koji sebe doživljaju kao žene sudjeluju u ženskom natjecanju, kao i da sudjeluju žene koje su podvrgnute muškoj hormonskoj terapiji. Žele nas izbrisati iz javnih prostora, iz sporta. Branit ćemo žene i borbu koju su naši preci desetljećima vodili protiv perverzne rodne ideologije", objavila je Tomas na svom profilu na X-u.

Naravno, brzo je stigao žestok odgovor Europe, koja je stala u obranu svojih članova Alexa i Nila.

"U svjetlu nasilja počinjenog nad dvjema igračicama iz ženske rezervne momčadi, mi u Europi kažemo ne transfobnom i LGBTI-fobnom nasilju ili bilo kojoj vrsti nasilja", piše Marca.

Arina Sabaljenka VIDEO Ovako izgleda dan najbolje na svijetu u Dubaiju: Luksuz pršti na sve strane divider

Jose Mourinho Mourinho živi u luksuznom hotelu u Istanbulu, noćenje košta 1200 eura, no svaku večer naručuje tri ista jela divider

Livaja i Dajaku U Hajduku svi sretni, jedino je on ljutit: "Da nikome to nije palo na pamet..." divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX