Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
nije kao penal na raketi, ali...

Zbog čega se opet sumnja u VAR: Zašto sucu nisu prikazivali snimku iz ovoga kuta?

Mnogi su gledatelji ispred TV ekrana u čudu gledali pokazivanje suca Cakira.

Llorenteova ruka (Screenshot)

Utakmicu između Manchester Cityja i Tottenhama mnogi su jučer bili spremni proglasiti jednom od najboljih u povijesti Lige prvaka. I ona je to uistinu bila. Sedam pogodaka, dramatičan kraj u kojem je domaćin prvo manično slavio, a onda tugovao nakon što im je gol za 5:3 poništen zbog odluke VAR-a.

Katastrofalna odluka sudaca i delegata da obje momčadi igraju skoro u istoj boji dresa sigurno nije pomogla pomoćnicima da vide kako je Sergio Aguero kod primanja lopte bio u očitom zaleđu, ali zato je moderni nogomet uveo VAR, koji je ispravio tu, pokazalo se, pogrešku sudaca na terenu.

No za razliku od te odluke, prašina se podigla i još se ne sliježe zbog prethodne odluke, kada je odlučujući pogodak za prolaz Tottenhama postigao Fernando Llorente.Turski sudac Cakir, jedan od najboljih na svijetu, dugo je promatrao usporenu snimku, a onda pokazao da lopta uopće nije udarila Llorentea u ruku, već u tijelo.

Koga želite vidjeti u finalu Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Dobra odluka, ali ''kriva'' snimka

No vidjelo se to čak i iz one snimke koju je on gledao, ali još više iz snimke koja mu se nije prikazivala dok je VAR tehnologijom provjeravao odlučujući trenutak utakmice. Nabačena lopta iz kornera uistinu je pogodila Llorenteovu ruku, a potom mu se odbila u tijelo, nakon čega je završila u golu.

Ne tvrdimo da gol nije regularan jer je ta ruka postavljena uz tijelo, ali ni VAR tehnologija u tim trenucima nije briljirala. Baš kao ni odluka samog suca nakon gledanja VAR-a nakon očitog penala na Ivanu Rakitiću na utakmici Barcelone i Manchester Uniteda.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider