Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
evo zašto je važno

Zatražen zapisnik sa spornih sjednica Skupštine Dinama: Tko su ljudi koji su štitili Mamića?

Ako bude potvrđena presuda Zdravku Mamiću, Dinamu se zbog toga neće vratiti novac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Udruga članova Dinama ''Dinamo to smo mi''' predala je zahtjev Udruzi građana GNK Dinamo u kojem se traži da im se dostavi popis članova Skupštine Dinama koja je bila aktualna 11. prosinca 2017. godine i popis članova Skupštine Dinama koja je bila aktualna 1. ožujka 2018. godine.

Kako objašnjavaju, na tim sjednicama Skupštine Dinama izglasana je odluka da GNK Dinamo nije oštećen u sudskim procesima koji se vode u Osijeku protiv Zdravka i Zorana Mamića i Damira Vrbanovića kao odgovornih osoba u Dinamu te da Dinamo ne traži imovinsko pravno obeštećenje u sudskom procesu.

Odluka je izglasana, podsjećaju, iako je kasnije Županijski sud donio osuđujuću presudu za izvlačenje 112 milijuna kuna iz Dinama.

''Poznato je kako je toj sjednici prisustvovalo 58 od 78 Skupštinara i kako je odluka donesena jednoglasno. Zbog te odluke sva oduzeta imovina Zdravku i Zoranu Mamiću koja se smatra nelegalno stečenom u toj pljački Dinama postaje imovina Republike Hrvatske, što jasno stoji u nepravomoćnoj presudi. Mogućnost da osuđeni obeštete Dinamo tako je onemogućena, stoga želimo znati tko je sve za to glasao. Na temelju tih popisa jasno ćemo poduzeti sljedeće pravne korake kako bismo zaštitili interes Dinama kada sami članovi Skupštine to nisu učinili. Također, tražili smo i da nam se dostavi zapisnik s tih sjednica, ali i one sjednice Nadzornog odbora Dinama koja je prethodila toj sjednici i o kojoj je Miroslav Rožić kao predsjednik NO Dinama govorio na sjednici Skupštine 1. ožujka'', objasnili su u udruzi ''Dinamo to smo mi'' i poručili vodstvu Dinama da se ne sakrivaju iza GDPR-a i ostalih smicalica, već jasno dostave odgovore na zahtjeve.

''Poučeni skrivanjem informacija iz Uprave Dinama, isti smo zahtjev urudžbirali i u Gradski ured za opću Upravu, ali smo se obratili i Povjereniku za informiranje i Pučkom pravobranitelju kako bismo od njih mogli dobiti pripadajuću zaštitu ako se u Dinamu i Gradskoj upravi ogluše na naše zahtjeve, čega smo bili svjedoci nekoliko puta, pa smo morali ići na više instance'', dodali su u Udruzi ''Dinamo to smo mi''.

Oni su i ranije najavili kako nakon pravomoćnosti suđenja za prvi slučaj Mamiću u Osijeku o kojem je prošli tjedan održana javna sjednica na drugostupanjskom vijeću, misle odštetu sudskim putem tražiti od samih članova Skupštine Dinama. Ovim potezima jasno su naglasili da su krenuli u taj proces.

''Također, naši zahtjevi za usklađivanje Statuta Dinama sa Zakonom o Udrugama i dalje stoje i na nadležne institucije i dalje planiramo vršiti pritisak da se pokrenu i naprave ono što im je u opisu posla po slovu zakona'', zaključili su u Udruzi ''Dinamo to smo mi''.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider