Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A ide prema ikoni

Najveća enigma jednog od najboljih bekova svijeta: ''Očito ne shvaća koliko je dobar, ne mogu to opisati''

Trent Alexander-Arnold jedan je od najtalentiranijih bekova svijeta i mnogi mu prognoziraju spektakularnu karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trent Alexander-Arnold debitirao je i osvojio Ligu prvaka s Liverpoolom s brojem 66 na svojim leđima, što je popriličan kuriozitet u nogometu.

Naime, dres s brojem dva u Liverpoolu nosi Nathaniel Clyne, koji se vrlo brzo našao u rotaciji iza sjajnog mladog igrača. No, čak da je i taj tradicionalni broj za desnog beka dostupan, ali koji ima malo sentimentalne vrijednosti, broj 66 ga je od debija za Redse jako dobro služio.

Koordinator Liverpoolovog menadžmenta, Lee Radcliffe, progovorio je o toj temi i nesputanoj prirodi 21-godišnjeg Alexandera-Arnolda.

''Kad mladi igrač stigne iz akademije, uvijek mu namjerno dajemo neki visoki broj'', izjavio je Radcliffe za službenu stranicu Liverpoola.

''Ne volimo im davati manji broj u slučaju da ne pomisle kako su ga odmah zaslužili, ako me shvaćate što hoću reći. Damo im visoki broj jer su tek stigli u momčad'', dodao je pa se osvrnuo na slučaj mladog beka Liverpoola.

Najboljih 11 u povijesti Premierlige Odabrana najbolja momčad i menadžer u povijesti Premierlige: Slažete li se s izborom? divider

''Kad ga vidite da diže trofeje i slaviš brojem 66 na leđima, to je čudan osjećaj i zaista ga ne mogu opisati. Čudno je vidjeti da netko nosi tako visok broj i da bude zadovoljan s njim'', prokomentirao je Radcliffe te nastavio:

''Netko poput Trenta je očito sretan što je u prvoj momčadi i očito ne shvaća koliko je dobar. Zapravo, ne traži ništa, da budem iskren. Kad mu je dodijeljen broj očito je mislio: ''U redu, uzet ću ga i zadržati'', ne shvaćajući koliko to postaje legendarno tijekom godina.''

Pod Jürgenom Kloppom, Alexander-Arnold postao je jedan od najboljih bekova svijeta, a ugledni ESPN već ga je uvrstio u najbolju momčad Premierlige kao zamjenu za Garyja Nevillea, iako je pred njim još više od desetljeća ozbiljne karijere. Bio je sastavni dio Liverpoola u pohodu na Ligu prvaka, ove sezone je prije prekida bio među najboljim asistentima i već sad je ključan dio momčadi.

U 125 nastupa za Redse, engleski reprezentativac već je upisao 34 asistencije i šest golova, što je nevjerojatno za beka koji ima tek 21 godinu.

gol expired Internetom kruži urnebesna snimka Cristiana Ronalda koji svoj prvijenac zabija kao "Custodio" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider