Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što se to dogodilo?

Zašto je Atletico pokleknuo u borbi za titulu? Ozljede, koronavirus ili nešto treće

Ključni razlozi koji objašnjavaju pad Atletico Madrida u borbi za titulu španjolskog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon jučerašnjeg poraza u 33. kolu La Lige od Bilbaa igrači Atletico Madrida u potpunosti su zakomplicirali borbu za sam vrh španjolskog prvenstva.

Bila je ovo sezona u kojoj su imali ulogu favorita za osvajanje titule, ali zbog loših igara u drugom dijelu sezone to je postalo jako upitno. No što se ustvari dogodilo s momčadi argentinskog trenera. Koji su razlozi takvog pada? 

Koronavirus u najgorem trenutku

Kada su imali sedam prvenstvenih pobjeda u nizu i samopouzdanje na visokoj razini, u svlačionici prve momčadi pojavio se koronavirus. Prvo su Hermoso i Carrasco propustili ogled protiv Cadiza, a onda je u tjedan dana Simeone ostao bez četvorice važnih prvotimaca kao što su Joao Félix, Dembélé, Lemar i Herrera.

gol expired Griezmann donio preokret kod Villarreala: Barcelona se izjednačila s Realom divider

Nadalje, u prvom dijelu sezone Atletico je bio jednako opasan na domaćem i gostujućem terenu, osvajao je mnogo bodova, ali na polovici prvenstva to se promijenilo. U posljednjih šest gostujućih susreta osvojili su tek sedam bodova.

Dva su puta remizirali, protiv Getafea i Betisa, te su dva puta poraženi na gostovanju kod Seville i Bilbaa.

Promjena sustava

Nema dvojbe da je sustav s tri središnja braniča, dva visoka beka i Kokeom kao organizatorom igre donio uspjeh argentinskom treneru. Izvukao je najbolje iz igrača kao što su Hermoso, Carrasco, Lemar, Trippier i Llorente, ali čini se kako je sve to nestalo.

Igre nema, teško stvaraju prilike, tako da se Simeone odlučio vratiti na četiri u posljednjoj liniji.

Naravno, niti jednoj momčadi nije jednostavno zadržati istu kvalitetu izvedbe na terenu cijele sezone, ali u ovom slučaju nema ni traga onome što smo gledali u prvom dijelu sezone. 

Problemi s ozljedama 

Osim toga, imao je Atletico velikih problema s ozljedama. Iz sastava su ispadali važni prvotimci kao što su Herrera i Gimenez, dok Simeone nije imao na raspolaganju tri najbolja igrača za ogled protiv Betisa, a njihova izvedba protiv Bilbaa nije bila na najvišoj razini. 

No dobro je to što će Luis Suárez, Joao and Lemar biti spremni za preostalih pet susreta.

Tanka klupa

Nakon što u posljednja dva susreta nisu primili pogodak, igrači Atletica stigli su u Baskiju, gdje su vrlo brzo katapultirali. Srušena je iluzija o granitnoj obrani koja je proteklih sezona krasila momčad iz Madrida. 

U konačnici, trener Diego Simeone nikako nije zadovoljan s čak 12 ili 13 igrača koji imaju manju minutažu u prvom sastavu. Svaki put kada su ušli u igru primijećen je pad u kvaliteti izvedbe na terenu, pa tako igrači kao što su Vitolo ili Dembélé definitivno nisu opravdali njegovo povjerenje.

To vrijedi i za pojedine prvotimce. Tako Saúl nikako nije bio na razini svojih suigrača, a Kondogbia i Torreira vrlo bi se lako mogli preseliti na klupu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider