Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesni okršaj

Zašto bi uspjeh Dinama protiv Benfice bio veliki pothvat? Pogledajte usporedbu

Pred Dinamom je novi veliki zadatak - izbaciti jednog od povijesnih velikana, koji je i danas mnogo uspješniji od hrvatskog prvaka.

Benfica i Dinamo (GOL.hr)

Iako su upravo Modri ove sezone svojim rezultatima potvrdili kako je momčad važnija od svakog pojedinca, ipak su neke zvijezde u pravilu u fokusu. U četvrtak će to u uzvratnoj utakmici Benfice i Dinama, baš kao i u prvoj utakmici, biti Joao Felix i Dani Olmo. Obojica su vrlo mladi, no u Zagrebu je Olmo potpuno zasjenio razvikanog Portugalca.

Iako u Dinamu s pravom žale za brojnim izostancima, i Benfica će biti oslabljena. Obje ekipe bit će bez svojih sjajnih strijelaca: Seferovića i Hajrovića. Benfici će još nedostajati i argentinski ofenzivac Salvio. A na tom mjestu Modri su bez čak dvojice: kapetana Ademija i Šunjića. U obrani Portugalcima nedostaje kapetan Jardel, a Dinamu bek Leovac.

Bez njih, tržišna vrijednost momčadi izgleda ovako: Portugalci vrijede oko 233 milijuna eura, a naši prvaci oko 59 milijuna eura. Odnosno Benfica ima čak četiri puta skuplju momčad! Iako Benfica danas ne spada u najužu europsku elitu, ipak je to drugi svijet u odnosu na Dinamo.

gol expired Modri odradili trening na Luzu: Otkriven i mogući sastav Dinama za povijesnu utakmicu divider

Uzmimo posljednjih deset godina. U tom razdoblju Benfica je ostvarila 49 pobjeda u Ligi prvaka i Europskoj ligi, a Dinamo samo - osam! Neusporedivo. U tom razdoblju, Benfica je čak dva puta igrala finale Europske lige, dok je Dinamo stalno ispadao odmah u prvom krugu, i finale mu još uvijek zvuči kao pravo čudo.

I uz sve to Modri su uspjeli pobijediti Benficu kod kuće i onda iz pozicije autsajdera stići na uzvratnu utakmicu u Lisabon s podjednakim izgledima. Svjetske kladionice procjenjuju da Dinamo i Benfica nakon zagrebačkih 1:0 imaju oko 50 posto izgleda za plasman u četvrtfinale.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider