Barca je na ljeto pokušala vratiti Neymara iz PSG-a, ali nije došlo do konkretnog dogovora s francuskim klubom. Iako je Brazilac htio napustiti Pariz, klub mu je otežao odlazak i ništa se nije moglo napraviti.

U cijelu priču više puta su bili uključivani i igrači kao što su Ousmane Dembele i Philippe Coutinho, ali PSG nije htio prihvatiti ništa manje od 200 milijuna eura i bio je poprilično ustrajan.

Prema Mundo Deportivu, Barcelona se možda više neće uključivati u tu utrku, a umjesto toga će se okrenuti razvoju senzacionalnog 16-godišnjaka Ansua Fatija, koji je sada dio prve momčadi Ernesta Valverdea.

Fati igra na istoj poziciji gdje i Neymar i misli se da bi razvoj mladog igrača bio usporen u slučaju povratka 27-godišnjeg Brazilca. Katalonski klub također vjeruje da bi zimski prijelazni rok trebao biti usmjeren na traženje Suarezove zamjene.

Urugvajac će u siječnju napuniti 33 godine i neće trebati još puno da počne padati. Uostalom, već je počeo pokazivati znakove pada. Drugi, praktičniji razlog zbog kojeg se Barca može odlučiti ne potpisati Neymara jest zbog njegovih ozljeda.