Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaštitari ribari

VIDEO Bizarna scena obilježila derbi Lensa i PSG-a: "Što ova dvojica rade s mrežama uz tribinu?"

Lens je sinoć pobijedio PSG 3:1 u derbiju kola Ligue 1.

Lens - PSG (Foto: Afp)

Nogometaši francuskog Lensa igraju sezonu iz snova, a u derbiju kola Ligue 1 senzacionalno su srušili moćni PSG. Poslije 17 kola trenutačno su spektakularni drugi sa samo četiri boda manje od vodećih pariških bogataša.

Sinoć je na stadionu Bolleart-Delelis oko 40 tisuća Lensovih fanatika napravilo čudesnu atmosferu. Karakteristično za ovaj stadion jest to što su tribine vrlo blizu travnjaku, pa je atmosfera u trenucima usijanja zato još vatrenija.

Slavlje igrača Lensa Iznenađenje u Francuskoj: PSG doživio prvi poraz, hit sezone zakuhao borbu za titulu divider

Tribine su preblizu

Navijači praktički mogu dotaknuti svoje idole dok ubacuju loptu sa strane u igru ili udariti svoje ljutite rivale u derbijima. Kako ne postoje fiksne mreže, odnosno pregrade bilo kojeg drugog tipa koje odvajaju gledalište od terena, kad se igraju derbiji, domaćini moraju angažirati posebnu ekipu.

Naime, svaki put kad se dogodi prekršaj u blizini tribine ili se lopta ubacuje sa strane, dva zaštitara podignu prijenosnu mrežu koja služi kao štit u slučaju da pojedini navijač pokuša nečim pogoditi čovjeka na terenu.

gol expired Nevjerojatna priča o malo poznatom Hrvatu: Nogometna zemlja po njemu nazvala stadion, bio im je idol divider

Što rade ovi "ribari"?

Spomenuti dvojac tako je izašao pri izvođenju slobodnog udarca pri kraju prvog dijela, a mnogi neutralni navijači koji su tu scenu primijetili ostali su zbunjeni.

"Što ova dvojica ribara rade pokraj tribine?" pitaju se mnogi na društvenim mrežama.

Taj detalj pogledajte OVDJE.

Nisu ribari, samo rade svoj posao…

A svoj posao itekako rade nogometaši Lensa, koji su poslije polovice odigrane sezone na poziciji koja dogodine jamči plasman u Ligu prvaka.

Tablica Ligue 1:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider