Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA POBJEDA SVETACA

Zasjalo sunce Oršićevom novom klubu: Slavili u Kupu na gostovanju kod drugog premierligaša

Nogometaši Southamptona plasirali su se u idući krug FA Kupa pobjedom u Londonu na gostovanju kod Crystal Palacea.

James Ward-Prowse i suigrači (Foto: Afp)

Ovog vikenda premierligaši odmaraju po pitanju prvenstvenog natjecanja, no zato je na rasporedu treće kolo FA Cupu, u koji je ušlo 64 momčadi. Ipak, unatoč tome, ždrijeb je međusobno spojio i neke premierligaše.

Tako su jučer svoj susret odigrali Manchester United i Everton te su Crveni vragovi slavili rezultatom 3:1, dok je danas u Londonu viđen okršaj Crystal Palacea i Southamptona.

Sveci došli u gadnom nizu poraza

Crystal Palace je prije tri dana doživio teški prvenstveni poraz od Tottenhama, 0:4 na svom terenu i trebalo im je iskupljenje protiv protivnika po mjeru. Naime, Southamptom im je došao s nizom od šest poraza u ligi.

Sve je za momčad Patricka Vieire izgledalo jako dobro na početku, posebno nakon što su u 14. minuti došli do vodstva. Strijelac je bio Odsonne Edouard, nakon sjajne asistencije Zahe.

Ipak, Sveci su se vratili već do odmora, preko svog najboljeg igrača i sad već simbola momčadi, Jamesa Warda-Prowsea. Njegov ubačaj iz slobodnog udarca, iskosa s otprilike 35 metara, nije dirao nikoga, nego je pao na vrh peterca i u "žabici" prevario čuvara domaćih vrata.

Ako vrataru Vicenteu Guaiti netko možda neće prigovoriti zbog loše reakcije kod gola za 1:1, takvih nema kod onog kojim su Sveci došli do pobjede. Španjolac se u 68. minuti poigravao na otprilike 25 metara od gola, nakon čega mu je loptu oduzeo Adam Armstrong te krenuo prema golu, u koji mu nije bilo teško poslati loptu, gledajući da je naravno bio nečuvan.

Kako će se Oršić uklopiti u ovu formaciju?

Southampton je sačuvao prednost i tako došao do velike pobjede, posebno po pitanju samopouzdanja, koje će im trebati ako namjeravaju doći do pobjeda vrijednih ostanka u ligi.

Mislav Oršić za ovu utakmicu još nije bio dostupan, a zanimljivo je navesti kako je menadžer Nathan Jones još jednom postavio formaciju 3-4-2-1 te trenutno ne možemo zaključiti koju će poziciju namijeniti dojučerašnjoj Dinamovoj zvijezdi, ako nastavi i dalje preferirati spomenuti sustav igre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider