Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Zagrijavanje za Regionalnu ligu bit će Turnir prvaka?

Na sastanku čelnika nogometnih saveza svih država proizašlih iz nekadašnje SFRJ održanog u Ljubljani, predloženo je igranje Turnira prvaka kao zagrijavanje za Regionalnu ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Regionalna liga više se ne čini tako dalekom budućnosti. Sastanak nogometnih čelnika ex-YU u Ljubljani pokazao je zainteresiranost sviju strana. Iako Regionalna liga nije bila tema sastanka, načeo ju je predsjednik Srpskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić. Predstavnici UEFA-e su mu odgovorili kako nemaju ništa protiv osnivanja liga koje mogu donijeti dobro nogometu. Slovenski čelnik Ivan Simič izašao je s konkretnim prijedlogom.

>> Sastanak ex-Yu čelnika: UEFA nema ništa protiv regionalne lige

>> Mamić Srbima: Mi smo braća i moramo se ujediniti!

'Mogli bismo sljedeće godine, kada nema svjetskog ili europskog prvenstva, u svibnju organizirati 'Turnir prvaka'. Na njemu bi igrali prvaci liga na ovim prostorima, odnosno svih koji bi htjeli igrati regionalnu ligu. Tako bismo mogli doći do malo opipljivijeg pulsa javnosti, medija, sponzora i gledatelja, kada je takva liga u pitanju', prenose Simičeve riječi Sportske novosti.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić istaknuo je kako bi se za pokretanje jedne takve lige trebalo zadovoljiti sedam kriterija.

'Ništa nije zaključeno niti pokrenuto, bilo je govora o tome što bi se trebalo napraviti kad bi se išlo u takav projekt. Zna se da tu postoji sedam kriterija, od kojih su najvažniji financije, sigurnost te datumi.'

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider