Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vatreni ispisali povijest

Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva: Pogledajte nevjerojatnu navijačku atmosferu u Zagrebu

Sad tek kreće pravo navijačko ludilo na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Nekoliko desetaka tisuća navijača u jedan glas bodrili su Vatrene na putu za nevjerojatan ulazak u finale SP-a i nogometnu povijest. Totalno ludilo nastalo je nakon gola Marija Mandžukića za vodstvo u polufinalu protiv Engleske.

Galerija Navijači okupljeni na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića (Foto: Dnevnik.hr) Bakljada na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića nakon gola Ivana Perišića (Foto: Dnevnik.hr) ZET objavio poruku za Vatrene (Dnevnik.hr)

Navijačka atmosfera nakon posljednjeg sučeva zvižduka došla je do usijanja. Vatreni su ispisali povijest, Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva.

Danima je već glavna tema u Hrvatskoj nogomet. Čini se kako smo svi na trenutak zaboravili probleme s kojima se svakodnevno suočavamo i usmjerili se na jedan cilj, mogućnost da Vatrene prvi put u povijesti gledamo u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Taj je cilj postao stvarnost.

Glavni zagrebački trg unatoč lošem vremenu i kiši koja povremeno pada bio je do kraja ispunjen, a tijekom utakmice doživio je erupciju triput. Noćas niti jedan zagrebački kvart ili ulica neće spavati. Zagreb i Hrvatska proživljavaju najbolju moguću katarzu nakon toliko napetih i šokantnih trenutaka. Zagreb je u Raju, Hrvatska je u Raju.

Pripreme trajale danima

Zagreb se već danima pripremao za veliki polufinalni dan, a danas su metropolom naprosto zavladale crveno-bijele kockice. Čak su i trgovine najavile kraće radno vrijeme kako bi njihovi zaposlenici mogli gledati utakmicu s obiteljima i prijateljima.

Zadivljujuće je promatrati kako se Hrvatska kao duboko podijeljena zemlja proteklih tjedana ujedinila barem po jednom pitanju, Vatrenima i njihovu uspjehu u Rusiji. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider