Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesna večer

Zadar diše za Luku Modrića: Nije to samo sportski uspjeh, nego filmska životna priča

Večer je ovo prepuna uzbuđenja za Modrićev rodni Zadar. Naravno, dobar dio Zadrana pratit će dodjelu zajedno, većinom na velikim ekranima u ugostiteljskim objektima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zadar diše za Luku Modrića. Nije to samo sportski uspjeh, nego i cijela gotovo filmska životna priča. I svi se nadaju još jednom velikom uspjehu - a Modrić je, ne zaboravimo, odnedavno i počasni građanin Zadra.

''Naravno, očekujemo radosno taj trenutak i nadamo se još jednom uspjehu i ogromnom priznanju za našeg Luku. Fantastična godina! Godina za pamćenje! Bar na mjesec dana su Hrvati zaboravili na sve probleme i bili ujedinjeni, sretni i ponosni!'', poručila je Modrićeva rođakinja Marina.

Ali Lukine godine na Velebitu bile su sve samo ne lagane. Nakon početka rata, boravio je u hotelu kao prognanik - i odmah upao u oči kao nogometni talent koji se rijetko viđa.

''Ja sam tada njega gledao svakodnevno, u biti što sve momak radi s loptom. Naprosto, lopta mu se lijepila za nogu'', rekao je bivši direktor hotela Slavko Pernar te nadodao:

''Istovremeno, kako ovdje u hotelu, tako i u nogometnom klubu bio sam u rukovodećem timu i uputio Luku u nogometni klub Zadar. Tamo je počeo raditi s našim trenerima.''

Prve ozbiljne nogometne korake Luka je prošao na zadarskim Stanovima, a sve ostalo je - povijest.

''Ove godine je potvrdio sav svoj talent koji je pokazivao otprije. Ova godina je njegova najbolja godina. Iz obitelji koju ja poznajem, a iz koje je on potekao, ne može biti nego takav'', izjavio je predsjednik Uprave NK Zadar Svetko Ćustić.

A upravo je njegova obitelj preuzela povelju nakon što ga je Grad Zadar prije deset dana proglasio počasnim građaninom...

''Od malih nogu je pokazivao jedan strašan talent i on je stvarno rođen za taj sport. Ako pobijedi, Zlatna će lopta biti u rukama nogometa. Dakle, momka koji demonstrira jedan nogomet u tom pravom smislu. To nisu samo čisti golovi, to nije čisto brzina, to nije hibrid poput Ronalda'', rekao je bivši Modrićev suigrač Lovre Vulin.

Zapravo, to je čisti uzor, vidljiv i na primjeru zadarske škole nogometa, u kojoj je, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu, polaznika više nego ikad. Među njima, možda i nekih novih Modrića.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider