Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FINALE PRESUDILO

Za najboljeg igrača Europskog prvenstva odabrali ste Danija Olma

Dani Olmo najbolji je igrač Europskog nogometnog prvenstva po izboru čitatelja portala gol.hr.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Zahvaljujući šest bodova osvojenih posljednjeg dana Europskog nogometnog prvenstva, kao najbolji igrač finalne utakmice po izboru čitatelja gol.hr-a, Dani Olmo je po istom izboru proglašen i najboljim igračem natjecanja.

Iako je prvenstvo započeo kao igrač koji ulazi s klupe, Olmo se pokazao ključnim igračem Španjolske u nokaut fazu, posebno nakon što je od ozlijeđenog Pedri preuzeo mjesto startera.

Vaši glasovi učinili su ga najboljim tako što je osvojio ukupno 19 bodova te je iza sebe ostavio suigrača Nica Williamsa, koji je osvojio 16 bodova. Williams je i prije posljednje utakmice puhao Olmu za vratom, ali bivši igrač Dinama dodatno se osvojio.

Treće mjesto na kraju je zauzeo Nizozemac Cody Gakpo s 14 bodova.

U vrhu su još Fabian Ruiz i Jude Bellingham, koji su uzeli 11 bodova, Giorgi Mamardašvili je na 10, kao i Toni Kroos, dok je devet bodova pripalo Florianu Wirtzu. Top 10 zatvaraju Granit Xhaka s osam te nekoliko igrača sa po sedam bodova, među kojima je i Lamine Yamal.

Službeno najbolji igrač Europskog prvenstva, Rodri, u našem je izborio osvojio četiri boda i nalazi se na 27. mjestu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX