Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Seli u novu ligu?

Talijani tvrde: Brozoviću stigla ponuda koja se teško odbija, odlazi iz Intera?

Marcelo Brozović dugo godina je bio neizostavni član prvih jedanaest Intera, no u klubu su spremni ići u rekonstrukciju momčadi i prodaja hrvatskog veznjaka je izgledna.

Marcelo Brozović (Foto: Afp)

U finalu Lige prvaka Marcelo Brozović poveo je svoju momčad kao kapetan prema osvajanju najcjenjenijeg trofeja u klupskom nogometu. Na njegovu žalost Manchester City ipak je bio bolji protivnik i na kraju slavio minimalnim rezultatom u svoju korist. Prema pisanju talijanske Gazzette dello Sport Brozoviću bi to mogla biti posljednja utakmica koju je odigrao u dresu Nerrazzura.

Njegovo mjesto već je ranije ove sezone pripalo Hakanu Calhanogluu, dok se Broz oporavljao od ozljede. Inter je turskom reprezentativcu spreman ponuditi i novi ugovor u nadolazećim tjednima te ga vidi kao dugoročnu zamjenu za Hrvata.

Brozovićev problem je veliki ugovor kojeg je Hrvat potpisao u ožujku prošle godine. On ga veže za klub do ljeta 2026. godine, a kineski vlasnici skloni su smanjiti budžet kluba i izdanke koje otpadaju na plaće veliki zvijezda. Brozović je, uz Lukakua koji je na posudbi, najplaćeniji igrač Intera.

Luka Modrić i Zlatko Dalić VIDEO Zlatko Dalić: "Mi smo ovdje došli osvojiti medalju, neću nikoga pustiti ranije, nitko ne želi doma" divider

Inter će tako ovoga ljeta vjerojatno pristati na prodaju dvojce najistaknutijih igrača iz izloga, Brozovića i Onane. Dok se za kamerunskog golmana najviše zainteresirao Chelsea, s Brozovićem je situacija drugačija.

Svoju dugogodišnju karijeru izgradio je u Italiji gdje je stekao ugled i status jednog od najboljih defanzivnih veznih na svijetu. Inter ga je spreman pustiti, ali za cijenu u rasponu od 25 do 30 milijuna eura. Hrvatskog veznjaka već se prije povezivalo sa Newcastleom, koji je ponovno obnovio interes.

Vezni red Newcastlea ove sezone činili su Willock, Joelinton, Gumaraes i Longstaff, a dodatak bespoštedne radilice kao što je Brozović sigurno bi Svrakama sa sjevera Engleske pomogao u prvoj europskoj sezoni nakon 20 godina izbivanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider