Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
predstavljamo protivnika modrih

Težak ždrijeb za Dinamo: Prekinuli su Baselovu hegemoniju i odlično ušli u novu sezonu

Modre po svemu sudeći čeka veoma težak protivnik u play-offu.

Young Boys (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamo će, prođe li kazahstansku Astanu, u play-offu za Ligu prvaka igrati protiv švicarskog prvaka Young Boysa. Modri u ždrijebu nisu imali sreće budući da se radi o vjerojatno najtežem protivniku kojeg su mogli dobiti.

Young Boysi su prošle sezone prekinuli osmogodišnju dominaciju Basela i osvojili naslov koji su čekali duge 32 godine. Vrijednost momčad po Transfermarktu je 66,8 milijuna eura, dok Dinamo vrijedi 54,05.

Najpoznatije ime je bivši reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani. Young Boysi se puno oslanjaju na igrače s afričkim pedigreom: od 10 najvrjednijih igrača sedam su Afrikanci ili Švicarci afričkih korijena.

Najvrjedniji igrač je Kevin Mbabu (9,5 milijuna), kongoansko-švicarski desni bek i povremeni reprezentativac Švicarske. Uz njega, tu su napadač iz Obale Bjelokosti Roger Assale (7,5 milijuna), strijelac 21 gola u svim natjecanjima prošle sezone, njegov sunarodnjak Sekou Sanogo (zadnji vezni, 5,5 milijuna) te kamerunsko-švicarski veznjak Djibril Sow (6,5 milijuna).

U prijelaznom roku nisu puno mijenjali. Najskuplje pojačanje je gvinejski stoper Mohamed Camara koji je stigao iz Hapoel Raanane za 1,5 milijuna eura, dok je najveća prodaja transfer stopera Kasima Adamsa u Hoffenheim za osam milijuna eura.

Trener je 39-godišnji Gerardo Seoane. Momčad preuzeo ove godine nakon odlaska Adija Hüttera, nasljednika Nike Kovača u frankfurtskom Eintrachtu.

Young Boysi su pod novim trenerom nastavili s dobrim igrama: nakon tri kola prvi su u ligi s maksimalnih devet bodova uz gol razliku 8:0.

Play-off Lige prvaka bit će im prvi europski izazov. Prošle je sezone praktički ista momčad izbacila Dinamo Kijev u 3. pretkolu Lige prvaka, a u play-offu su ispali od moskovskog CSKA-a. U skupini Europske lige bili su treći u konkurenciji Partizana, Dinamo Kijeva i Skenderbeua.

Spomenimo i da je najslavniji igrač u povijesti kluba Stephane Chapuisat, najpoznatiji po igrama za Borussiju Dortmund.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider