Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Super zamjena za Messija

Katalonci tvrde da Barcelona potiho radi na spektakularnom pojačanju: Uz pomoć bogatih prijatelja sve je moguće

Xavi je preuzeo Barcelonu i već je utvrdio prvi pick za nadolazeći prijelazni rok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Barcelone Xavi kao prvu metu za nadolazeći zimski prijelazni rok označio je Mohameda Salaha iz Liverpoola.

Piše to katalonski El Nacional koji javlja kako Barca u tišini radi na zatvaranju ovog transfera. Premda ekonomska situacija u klubu nije idealna (štoviše, katastrofalna je), predsjednik Joan Laporta svjestan je razočaranja koja prate početak njegovog drugog mandata.

Fantastični Egipćanin trenutno je jedan od najboljih nogometaša svijeta, a ujedno i među najskupljima. Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na okruglih 100 milijuna eura pa se s pravom postavlja pitanje otkud Barceloni novac potreban za njegovo dovođenje, tim više što ima važeći ugovor s Liverpoolom do 30. lipnja 2023. i Redsima baš i nisu u situaciji da moraju prihvatiti bilo kakav iznos.

"Koliko košta da košta, molim vas dovedite ga", stav je koji je Xavi iznio predsjedniku Laporti. Čelni čovjek Barce sada mora pronaći novac, a ta njegova potraga traje praktički od prvog dana otkako se vratio u klub.

Investicijski fondovi spašavaju stvar

Barcelonine dubioze iznose mjere se u stotinama milijuna eura, ali Laporta vjeruje da može podići posrnulog velikana. Već je stupio u pregovore s investicijskim fondovima iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i zemlje domaćina Svjetskog prvenstva 2022. – Katra.

Još nije ništa dogovoreno, međutim ne treba sumnjati da će Barcelona podići svoju likvidnost uoči prijelaznih rokova i (opet) pucati na najbolje svjetske igrače.

U tom smjeru ide i ova Xavijeva želja za kupovinom Salaha koji bi po svom stilu i načinu igre bio savršena alternativa za Lionela Messija.

Jasno, preostaje za vidjeti što će na sve reći Liverpool odnosno Jürgen Klopp. Egipćanin je esencijalan dio Kloppove ekipe, ali već je nekoliko puta odbio potpisati novi ugovor jer traži drastično povećanje plaće što mu Liverpool ne želi dati. U svakom slučaju, vrijeme im curi, jer dođe li se u pat-poziciji sve do ljeta, tada će Salahu automatski cijena pasti budući da će se naći u posljednjoj godini ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider