Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNA STATISTIKA

Xavi odlazi najgorem mogućem protivniku: Bayern godinama većinom nemilosrdno trpa Barcelonu i imaju namjeru to nastaviti

Najveći derbi drugog kola Lige prvaka igra se na Allianz Areni. No, radi li se uistinu o derbiju?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u prvom kolu podosta lako savladali milanski Inter, potvrdivši da se radi o pravom nogometnom stroju, Bayern će u drugom kolu skupine C Lige prvaka dočekati Barcelonu.

Samim imenima klubova to nije samo derbi ovog kola nego i jedan od najvećih susreta koje europski nogomet u ovakvom natjecanju može ponuditi. No, možemo li koristiti riječ derbi, vodeći se time kako susreti ove dvije momčadi međusobno izgledaju u posljednje vrijeme, odnosno u više od deset godina unazad?

Je li Barcelona mušterija Bavaraca?

Naime, Bayern može Barcelonu smatrati jednom od svojim najvećih mušterija, vodeći se podatkom da su im u šest od posljednjih sedam utakmica svaki put zabili minimalno tri pogotka. 

Krenimo samo od prošle sezone Lige prvaka, kad je Bayern u oba susreta unutar skupine slavio rezultatom 3:0.

Ipak, puno bolnije za navijače Barcelone izgleda onaj poraz iz četvrtfinala sezone 2019./20. Na praznom stadionu u Lisabonu, pod COVID-19 mjerama, Bayern je tada slavio s nevjerojatnih 8:2. Dvostruki strijelci tada su bili Müller i Coutinho, dok su po jednog dodali Perišić, Gnabry, Kimmich i Robert Lewandowski, koji će danas istrčati u dresu Barcelone. Pogotki Barcelone bili su djelo Alabe (autogol) i Luisa Suareza.

Posljednje slavlje Barcelone protiv Bayerna dogodilo se u polufinalu sezone 2014./15., kad je Barcelona, te sezone osvajač Lige prvaka, u Münchenu poražena 3:2, ali su na svom terenu slavili 4:0.

Nije teško pogoditi tko je odigrao svih sedam susreta

Dvije sezone ranije, točnije 2012./13., također su se susreli u polufinalu, no tada je Bayern slavio s ukupnih 7:0. 4:0 na svom terenu i 3:0 u gostima.

Ukupno je Bayern u susretima Lige prvaka slavio osam puta, Barcelona dva puta, a samo je jednom odigran susret bez pobjednika. Gol razlika je uvjerljiva na strani Bavaraca, čak 28:13.

Vratit ćemo se kratko na ovih posljednjih sedam susreta. Nije teško pogoditi koji nogometaš je nastupio u svih sedam susreta, zar ne? Zapravo, koja dvojica.

Jedan je Manuel Neuer, a drugi je Thomas Müller, no jedan podatak zvuči još moćnije. U svakom od ovih šest susreta u kojima je Bayern pogođao mrežu, Müller je bio strijelac. Ukupno je u tih sedam susreta postigao osam pogodaka. Robert Lewandowski zabio je četiri, no večeras je u drugom dresu.

Svakako ćemo s velikim zanimanjem pratiti ovaj derbi, koji ćemo naravno ipak nazvati takvim, ali jedno je sigurno. Xaviju neće biti lako, ali premija za uspjeh bi svakako bila velika. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider