Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dijele poker svima

Barcelona leti, Xavi hvali senzacionalnog klinca: "Ima nešto što nemaju ni Modrić ni De Bruyne"

Barcelona je u posljednjih 10 dana ubilježila tri velike pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije remija s Napolijem u prvoj utakmici play-offa osmine finala Europske lige, perspektiva Barcelone bila je sve samo ne ružičasta. U La Ligi miljama daleko od prvog mjesta, s najavljenom žestokom borbom za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a u Europi na rubu ispadanja.

Tako je to izgledalo prije 10 dana, tog 18. veljače, jutro nakon što su na Camp Nouu remizirali s Talijanima.

U međuvremenu, dogodio se veliki uzlet katalonskog diva. Barca je svojim suparnicima udijelila poker golova u tri utakmice zaredom i atmosfera u i oko kluba je sad kudikamo drugačija.

Prvo su promarširali kroz Valenciju (4:1), zatim kroz Napulj u europskom revanšu (4:2), da bi ove nedjelje kod kuće torpedirali Athletic Bilbao sa 4:0.

Nakon sinoćnje utakmice trener Xavi posebno je apostrofirao ulogu Pedrija, fantastičnog veznjaka koji ima samo 19 godina.

"S načinom na koji razumije i čita igru i kako prolazi među linija i ulazi suparnicima iza leđa baš me jako podsjeća na Andresa Iniestu", poručio je Xavi i dao najveći mogući kompliment Pedriju:

"Što se talenta tiče, nigdje na svijetu nisam vidio igrača kao što je on. Takvog nema. On je mladić koji ne voli da ga se hvali. Znate, Luka Modrić ili Kevin De Bruyne su velikani, ali nemaju ono što ima Pedri. Ako gledamo čisti urođeni talent, Pedri je zbilja najbolji na svijetu."

Pedri - velika Barcelonina 'krađa'

Pedri nije ponikao u slavnoj Barcinoj omladinskoj školi La Masiji. On je rođen na Tenerifima i u Barcelonu je došao iz Las Palmasa, u sklopu transfera čija je odšteta (sukladno dogovorenim bonusima) dosegla iznos od 17 i pol milijuna eura.

Već sad je jasno da je to bila svojevrsna 'krađa', jer Pedri je čudesan igrač, veznjak koji će u (skoroj) budućnosti biti najbolji na svijetu. Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 80 milijuna eura, a ugovor s Barcelonom ga veže do 30. lipnja 2026. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider