Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije završio posao

Riješeno pitanje godine: Najtraženiji trener Europe otkrio što je odlučio, Bayern i Liverpool izvisili

Xabi Alonso otkrio je da i sljedeće sezone ostaje u Bayer Leverkusenu...

Exequiel Palacios i Xabi Alonso (Foto: Afp)

Riješena je ponajveća zagonetka nogometne sezone: Xabi Alonso (42) ostaje u Bayer Leverkusenu. Španjolski trener na jutarnjem je treningu obavijestio igrače da će i sljedeću sezonu ostati na klupi Bayera.

Igračice Hajduka slave gol protiv Dinama Zanimljiva uvertira za veliki derbi: Splićani ponovno uspješniji, Dinamo pao na Poljudu divider

Kazao je da je pred njim još puno izazova, a momčad je bučno proslavila tu odluku. Poslije je na konferenciji za novinare potvrdio da će nastaviti s Apotekarima. 

Xabi Alonso ostaje u Bayer Leverkusenu

Alonso je napravio sjajan posao s Bayerom, koji je nadomak osvajanja prvog naslova prvaka Njemačke. Može se reći da je postao najtraženiji trener Europe. Spekuliralo se da na kraju sezone odlazi u Bayern ili Liverpool, čak je prije nekoliko dana prokuljala informacijama u njemačkim medijima da se dogovorio s Bavarcima, no to očito nije bila istina.

Time su zaključena nagađanja koja traju već tjednima. Alonso ima ugovor s Bayerom do ljeta 2026., a sada je jasno da će ostati još jednu sezonu, možda i do kraja ugovora.

Torcida na utakmici protiv Istre 1961 Torcida se oglasila uoči derbija protiv Dinama: Imaju važnu poruku za sve navijače divider

"Imao sam vremena razmisliti o reprezentativnoj pauzi. Razgovor sam s predsjednikom prošli tjedan i moja je odluka konačna. Ostajem u Leverkusenu. Sada su sve karte na stolu da dam sve od sebe do kraja sezone. Ovo je mjesto na kojem želim biti. Obavijestio sam igrače o svojoj odluci, jako sam im zahvalan i mislim da je to najbolji način da nastavimo zajedničko putovanje. Moj rad u Bayeru nije završio. Želim pomoći igračima da se razvijaju. Ovdje je sve fantastično. Još sam mlad trener i mislim da je ovo najbolja odluka za moju budućnost", izjavio je Alonso, koji nije zaboravio da je Bayer prvi klub koji mu je dao priliku da bude trener u jednoj od elitnih europskih liga.

Apotekari blizu prvog naslova prvaka Njemačke

Apotekari su mu iskazali povjerenje u vrlo kompliciranoj situaciji: bili su pretposljednji u Bundesligi i unatoč lošem startu (jedna pobjeda u sedam utakmica), nisu izgubili vjeru u njega. Mlad je trener (42 godine) i nikamo mu se ne žuri.

Ne želi preskakati stepenice. Još dok je vodio pričuvnu momčad Real Sociedada, pretpostavljalo se da će doći do klupe Borussije Mönchengladbach, no on je radije ostao u San Sebastianu. A kada se pričalo da će naslijediti Carla Ancelottija u Real Madridu, obnovio je ugovor s Bayer Leverkusenom do 2026.

Joško Gvardiol i Pep Guardiola City u nedjelju igra ligašku utakmicu sezone, Gvardiol bi napokon mogao dobiti priliku koju čeka od dolaska divider

Alonso ima priliku ispisati povijest i konačno donijeti u „Neverkusenu“ prvi naslov prvaka Njemačke. Bayer je živ na sve tri fronte i nije nemoguće da osvoji trostruku krunu: Bundesligu, DFB kup i Europsku ligu.

Što je podjednako važno, Alonso je stvorio ubojitu momčad koja ima prostora dodatno napredovati, a to znači da bi mogla nešto napraviti i u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Mlada i potentna momčad

Ima u rukama mladu momčad s velikim potencijalom rasta: Kossounou (23 godine), Tabsoba (25), Hincapie (22), Frimpong (23), Palacios (25), Wirtz (20), Boniface (23)…

Neki igrači stigli su u Bayer tek prošlog ljeta i odmah su proigrali: Grimaldo, Tella, Kovar, Stanišić (na posudbi), Arthur, Puerta, Xhaka, Hofmann ili Borja Iglesias...

Za Alonsa je važno što je u potpunosti u harmoniji s vodstvom kluba, koje u njega ima veliko povjerenje, a i on u njih. Kažu da blisko surađuje sa Španjolcaem Fernandom Carrom (izvršni predsjednik) i Simonom Rolfesom (sportski direktor). Bivši šef Bayerna Uli Hoeness nije bez razloga izjavio da se u Leverkusenu može razmišljati o nogometu dan i noć.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider