Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKVA ŠTETA!

Petoligaš u vlasništvu jednog od najpopularnijih glumaca u 95. minuti ostao bez nove senzacije

Wrexham FC i Sheffield United odigrali su sjajnu utakmicu 4. kola engleskog FA Cupa. Završila je s po tri pogotka svake momčadi.

Ryan Reynolds na utakmici Wrexhama i Sheffielda (Foto: Afp)

Među 32 momčadi u četvrtom kolu engleskog FA Cupa našlo se 11 klubova iz Premier lige, 12 članova Championshipa, pet članova trećeg te tri člana četvrtog ranga engleskog ligaškog nogometa.

Preostao je još samo jedan klub, senzacionalni Wrexham FC, mali klub iz Walesa koji nastupa u petom rangu engleskog nogometa. I klub koji ima jednu sjajnu priču.

Ryan Reynolds došao je na utakmicu

Mnogi već znaju kako se radi o klubu čiji je vlasnik holivudska zvijezda Ryan Reynolds, a zanimljiv je način na koji je došao u vlasništvo kluba te kako se kao vlasnik ponaša. Kupio ga je iz čiste nogometne romantike, a često odlazi na utakmice i navijači ga obožavaju.

Nakon što je propustio utakmicu trećeg kola FA Cupa, u kojoj je Wrexham senzacionalno slavio kod drugoligaša Coventry Cityja, danas je prisustvovao utakmici u kojoj je njegova momčad bila na korak od još veće senzacije.

Ždrijeb im je u četvrtom kolu dobio Sheffield United na domaćem terenu, momčad koja se trenutno nalazi na uvjerljivom drugom mjestu Championshipa i bit će veliko iznenađenje ako ne izbore povratak u Premier ligu. Danas je između ta dva kluba odigrana sjajna utakmica.

Pokazali karakter i bili na dvije minute od mjesta među 16

Favorizirani Sheffield poveo je već u drugoj minuti pogotkom Ollieja McBurnieja, ali uporni Velšani izjednačili su u 50. preko Jonesa. I ne samo to, O'Connor ih je 11 minuta kasnije doveo u vodstvo. U 65. minuti Norwood izjednačuje na 2:2, da bi u 86. minuti eksploziju oduševljenja na stadionu uzrokovao najbolji strijelac FA Cupa, Paul Mullin, svojim sedmim pogotkom u natjecanju.

I onda, kad su igrači i navijači Wrexhama bili na korak do prolaza, ukazao se John Egan, stoper čije golgeterske sposobnosti dobro pamte i u Premier ligi. Igrala se peta od sedam planiranih minuta sudačke nadoknade, kad je Doyle izveo korner, a 30-godišnji Irac na drugoj vratnici pospremio loptu u mrežu.

Tako su nogometaši kluba koji je osvojio srca mnogih romantičara ostali bez još jedne senzacije, no imat će još jednu priliku da ju naprave. Sheffield je ovim izjednačenjem samo izborio uzvrat na vlastitom terenu. A hrabri Wrexhamovci tamo će sigurno doći ostaviti posljednju kap znoja za prolaz. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider