Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
perez je znao za problem, ali...

Ponajveći promašaj u povijesti Reala otkrio nove detalje neslavnog transfera: "Dogodilo se nešto smiješno"

Englez je proglašen najgorim pojačanjem 21. stoljeća, a nakon što je otkrio detalje, jasno je kakvu je pogrešku Real napravio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jonathan Woodgate na glasu je kao ponajveći promašaj u povijesti Reala. Mnogi su ostali u šoku kada je Real 2004. iskrcao 18 milijuna eura za engleskog stopera. U to vrijeme bio je to velik novac - kupovina Woodgatea bila je 10. najveći transfer toga ljeta.

Iznenađenje je bilo tim veće što se Woodgate u Newcastleu često mučio s ozljedama, pogotovo bedra. Zbog toga je debitirao tek u drugoj sezonu u Realu i u debiju zabio autogol i dobio crveni karton.

Woodgate je u razgovoru s Jamiejom Carragherom, legendom Liverpoola i danas popularnim televizijskim komentatorom, prisjetio kako je izgledao njegov prelazak u Real. Otkrio je i da problem zapravo nije bio (samo) u bedru te ga je Real potpisao s teškom ozljedom.

"Posao je bio gotov, pa sam odletio privatnim zrakoplovom u München kod kirurga koji mi je operirao tada potrgano bedro. Zatim sam odletio za Madrid, pa se dogodilo nešto smiješno", počeo je svoju priču.

"Dok je trajao pregled, liječnik mi je prišao i rekao: 'Jonathane, postoji problem. Nije bedro, nego su leđa. Slomljena su i miču se. To bi mogao biti problem.' Potpis Gabija Milita već je propao zbog liječničkog, pa sam pomislio da se moj san neće ostvariti", prisjetio se.

gol expired Igrao je za Real i PSG, a sada je njegov život bizarna sapunica: Loše mu se piše nakon seks-skandala divider

"Liječnik je nazvao Florentina Pereza, nešto su pričali na španjolskom. Rekao je: 'Rekao sam mu za leđa, odgovorio je da nema brige, potpisat ćemo te na četiri, a ne pet godina'", dovršio je priču o neobičnom transferu.

Kasnije je Woodgate upravo zbog ozljede leđa imao problema, pa je zbog toga ispao i s engleskog popisa za Svjetsko prvenstvo 2006. Od Reala se oprostio 2007. kada ga je kupio Middlesbrough. Real je dobio dvostruko manje nego što je uložio.

Iako su ga čitatelji madridske Marce u jednoj anketi proglasili najgorim pojačanjem 21. stoljeća, Woodgate ipak po lijepom pamti madridske godine. Pohvalio je doček suigrača koji su bili vrlo susretljivi, a prisjetio se i pritiska kakav vlada u madridskom velikanu.

"U tako velikom klubu ne smijete izgubiti čak ni na treningu. Kada izgubite utakmicu, kao da ste izgubili Svjetski rat", opisao je svoje dojmove Carragheru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider