Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrači se pobunili

Licemjeran potez Arsenala: Dijele otkaze zaposlenicima, a novom pojačanju dali faraonsku plaću

Ljudima koji su se suočili s gubitkom radnih mjesta ovo sigurno nije dobro sjelo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko dana direktori Arsenala obratili su se javnosti priopćenjem u kojem su otkrili kako će 55 zaposlenika kluba dobiti otkaze.

Pravdali su svoju odluku potrebom za racionalizacijom troškova u vrijeme dok im je pandemija koronavirusa sunovratila prihode.

Taj njihov potez nije se svidio igračima Arsenala koji su još prije nekoliko mjeseci potpisali da pristaju na smanjenje plaća kako bi pomogli klubu, ali uz uvjet da nitko od zaposlenika ne bude otpušten.

Nedugo nakon što je objavljena vijest o spomenutih 55 otkaza koje se klub sprema podijeliti, igrači Topnika su zatražili sastanak s čelnicima zahtijevajući objašnjenja. Što se točno tu događalo i o čemu se razgovaralo, nisu uspjeli provaliti niti engleski tabloidi.

U međuvremenu, Englezi pišu kako je Arsenal nadomak dovođenja pojačanja i to iz redova gradskog rivala Chelseaja.

Willianu 150.000 funti tjedno!

Brazilac Willian trebao bi, nakon što prođe liječnički pregled, postati igrač Topnika koji za njega neće morati platiti nikakvu odštetu jer mu je istekao ugovor s klubom iz zapadnog Londona.

Ono što je podiglo prašinu u cijeloj ovoj priči jest podatak da je Arsenal, tvrde engleski mediji, Williana na potpis ugovora primamio ponudivši mu nevjerojatnu tjednu plaću od 150.000 funti. U prijevodu, više od 20.000 funti dnevno zarađivat će brazilski reprezentativac na Emiratesu.

I sve bi to bilo legitimno da pod krinkom mjera štednje nisu otpušteni radnici koji su mjesečno zarađivali dvije, tri ili pet tisuća funti.

Oprostio se od Chelseaja

To naravno nije problem samog Williana koji se ove nedjelje na društvenim mrežama oprostio od navijača Chelseaja u koji je stigao 2013. iz ruskog prvoligaša Anžija.

"Bilo je to sedam divnih godina. Danas sam uvjeren da je to bila najbolja odluka. Bilo je mnogo sretnih trenutaka, ponešto tužnih, bilo je trofeja i uvijek je bilo vrlo napeto. Došlo je vrijeme da krenem dalje. Nedostajat će mi moji suigrači. Nedostajat će mi klupski zaposlenici koji su me tretirali kao da sam im sin i nedostajat će mi navijači. Odlazim uzdignute glave, znajući da sam ovdje osvojio nešto i uvijek davao sve od sebe u dresu Chelseaja", poručio je Brazilac u oproštajnom pismu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider