Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poharale ih ozljede

Real kreće po veliko pojačanje: Madriđani spremni iskrcati 80 milijuna eura

Stoper Arsenala i francuske reprezentacije William Saliba na meti je Kraljevskog kluba…

William Saliba s brojem 17 na dresu (Foto: Afp)

Real Madrid ipak kreće u pojačavanje obrane. Nakon što su pogođeni serijom ozljeda igrača iz zadnje linije, Madriđani su odlučili potražiti pojačanja.

Francuski dnevnik Le 10 Sport piše da je na meti Kraljeva francuski reprezentativac William Saliba (23).

Iako je prilično mlad, već je standardni član udarne momčadi Arsenala i Tricolora te kao takav ispunjava visoke uvjete Kraljevskog kluba.

Smatraju ga jednim od najpotentnijih svjetskih braniča, pa ne čudi što je na Transfermarktu procijenjen na 80 milijuna eura. Ima ugovor s Topnicima do 2027., tako da se Englezima nikamo ne žuri i sigurno će tražiti veliku odštetu.

Odlazak Nacha, ozljede Alabe, Valleja i Carvajala te u manjoj mjeri Militaa, kao i gubitak igrača Castille Jacoba Ramona, stvorili su puno problema Carlu Ancelottiju.

Madriđani su očito odlučili pojačati zadnju liniju, a kako piše spomenuti francuski dnevnik, već su kontaktirali igračevo okruženje kako bi doznali kako diše francuski stoper visok 193 cm.

Saliba odgovara Realu po svim nogometnim parametrima, a nije nevažno i to što je dobar prijatelj s Kylianom Mbappeom. Obojica su odrasla u Bondyju, predgrađu Pariza.

To će biti vrlo komplicirana operacija zato što Arsenal nije klub koji olako prodaje najbolje igrače i pokušava konsolidirati momčad kako bi konačno došao do naslova prvaka Engleske, a uz to je Real u posljednje vrijeme uspostavio strategiju suzdržavanja od isplaćivanja velikih odšteta.

No u pitanju je viša sila i Real je spreman isprsiti se. Nema sumnje da će Salibino ime idućih mjeseci sve češće biti vezano za Kraljevski klub, pogotovo kada se približi zimski prijelazni rok. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX