Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ako se spase, priča dostojna filma

Holivudski završetak utakmice: Veznjak zabio u sudačkoj nadoknadi pa obranio penal!

Ne možemo se sjetiti kada je posljednji put, ako je ikada, jedan igrač najprije zabio pa obranio kazneni udarac za osvajanje boda svoje momčadi.

Slavlje nogometaša Chesterfielda (Screenshot)

U sklopu 29. kola engleske pete lige vidjeli smo holivudski završetak utakmice između Chesterfiela i Ebbsfleeta. Susret je završio rezultatom 3:3, a tome se nakon završetka prvog poluvremena apsolutno nitko nije nadao.

Nakon prvih 45 minuta gosti su vodili 3:0 i imali praktički sigurna tri boda u džepu protiv davljenika Chesterfielda. No, domaćin je u 64. minuti smanjio na 3:1 i tu je krenuo ludi završetak utakmice. U 83. je Fortune zabio za 3:2, a onda se duboko u sudačkoj nadoknadi odigrala neviđena drama.

Ime heroja je Will Evans. Heroj, barem za navijače Chesterfielda, nije pretjerana riječ za čovjeka koji je najprije u petoj minuti sudačke nadoknade zabio za 3:3, a onda se stao među vratnice nakon što je njegov čuvar mreže skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton.

Evans, iako veznjak, je pogodio gdje će pucati Cheek i obranio mu je udarac za pobjedu. Sudac je nedugo nakon toga svirao završetak utakmice, a Chesterfield je krenuo u proslavu velikog boda.

Znali smo viđati da vratari rade takve stvari, odnosno da obrane jedanaesterac pa zabiju u nekoj gužvi na kraju utakmice, no ovako nešto se stvarno jako rijetko viđa.

Ako ovaj trenutak i ovaj bod bude ključan za ostanak u ligi, Evans zaslužuje spomenik...

POGODAK EVANSA I OBRANA JEDANAESTERCA

Sramotni ispad zvijezde Bayerna: "Je... vam majke, bake i cijelo obiteljsko stablo" Franck Ribery (Foto: AFP) Ribery slavi gol (Foto: AFP) Modrić i Ribery (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider