Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fenomenalan igrač

Najskuplji Vlašićev suigrač odbrojava do odlaska: West Ham izvjesio cijenu, preko 100 milijuna eura!

Mladić čija karijera napreduje krupnim koracima uskoro će biti prodan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo je onih igrača bez kojih Gareth Southgate ne može zamisliti početni sastav reprezentacije Engleske. Jedan od njih je Declan Rice, sjajni defenzivni vezni West Hama koji ima samo 22 godine i već neko vrijeme njegova karijera se razvija na sjajan način.

Rice je u dobi od 14 godina otpisan u Chelseaju, struka na Stamford Bridgeu pogrešno je procijenila kako se u tog dječaka ne isplati dalje ulagati i Declan je preselio iz zapadnog u istočni London.

U West Hamu je današnji suigrač Nikole Vlašića završio kadetski i juniorski staž te je dobio priliku među seniorima. Otkako je 2017. debitirao za prvu momčad, Rice je doživio meteorski uspon i danas je jedan od najboljih defenzivnih veznjaka Premierlige. Njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 70 milijuna eura i uvjerljivo je najskuplji igrač West Hama, a ne postoji klub iz vrha Premierlige koji ga ne bi htio dovesti u svoje redove.

Za sve njih West Ham je, kako pišu Englezi, izvjesio cijenu – onaj tko želi kupiti Ricea morat će Čekićarima platiti odštetu od 90 milijuna funti. U eurima je to oko 104 milijuna, ali West Ham je klub kojem novca ne nedostaje i neće tek tako prepustiti konkurentima svoj najvrijedniji eksponat.

Dva najzainteresiranija kluba za dovođenje Ricea su Manchester United i Chelsea, gdje su uvidjeli kakvu su pogrešku napravili prije osam godina.

Jasno, u slučaju prodaje Ricea već u siječnju, West Ham bi morao krenuti u pronalazak njegove adekvatne zamjene, jer ne treba zaboraviti niti to da je kapetan Mark Noble, koji igra na istoj poziciji, već najavio oproštaj na kraju sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider