Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bilić će biti kažnjen

Katastrofa Bilića u Liverpoolu: Realov otpadak zabio prvijenac, hat-trick Kaneovog nasljednika

U sklopu prve utakmice 2. kola engleske Premierlige WBA Slavena Bilića teško je poražen kod Evertona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši WBA koji s trenerske klupe vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić teško su stradali rezultatom 5:2 u Liverpoolu kod momčadi Evertona u sklopu 2. kola engleske Premierlige. 

Iako je WBA rano poveo 1:0, već je do poluvremena gubio 2:1 te ostao bez igrača i trenera Bilića. Obojica su u razmaku od dvije minute dobili crveni karton, Gibbs zbog naguravanja, a Bilić zbog žestokih prigovora. 

Everton je to u nastavku iskoristio i u konačnici upisao drugu pobjedu sezone u isto toliko utakmica. Hat-trick na susretu postigao je mladi engleski napadač Dominic Calvert-Lewin, kojeg mnogi vide kao nasljednika Harryja Kanea u špici engleske reprezentacije. 

Prvijenac u dresu Evertona postigao je James Rodriguez, koji je osim toga upisao i asistenciju. 

Diangana je doveo WBA u vodstvo u 10. minuti nakon sjajnog udarca izvan 16 metara. U 31. je Calvert-Lewin bio na pravom mjestu u pravo vrijeme, za milimetar je izbjegao zaleđe i onda petom poslao loptu u gol sa svega metar udaljenosti.

gol expired Slaven Bilić poludio na suca i zajedno sa svojim igračem zaradio crveni karton divider

Taman na isteku prvog poluvremena Rodriguez je odapeo izvan šesnaesterca i sjajno pogodio dijagonalni donji kut za vodstvo Evertona. Početkom nastavka lijepi je pogodak za izjednačenje postigao Pereira iz slobodnog udarca, no radost gostiju trajala je svega sedam minuta.

Keane je nakon prekida pokupio jedan odbijanac i mirno pospremio loptu u praznu mrežu i taj je pogodak bio trenutak kada je susret prelomljen. Nakon toga Everton je u razmaku od četiri minute zabio još dva gola i prelomio susret u svoju korist. Strijelac oba gola bio je Calver-Lewin.

Nakon dva kola Everton ima maksimalnih šest bodova, a WBA Slavena Bilića je i dalje na nuli.

gol expired Bayern zabio osam komada, Lewandowski samo jedan, no potez o kojem bruji svijet pripada upravo njemu divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider