Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kraj sezone

Lakersi tužni zbog hrvatskog talenta: ''Njegov je osjećaj nevjerojatan''

Zubac je skočni zglob desne noge ozlijedio u noći sa četvrtka na petak na utakmici s Minnesotom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pregled magnetskom rezonancom ozlijeđenog skočnog zgloba hrvatskog košarkaša Ivice Zupca pokazao je da će 20-godišnji centar LA Lakersa morati propustiti preostale utakmice osnovnog dijela svoje 'rookie' sezone u NBA ligi, objavio je u noći s petka na subotu klub iz Los Angelesa.

Zubac je skočni zglob desne noge ozlijedio u noći sa četvrtka na petak na utakmici s Minnesotom i već tada je bilo upitno hoće li biti u stanju oporaviti se dovoljno brzo kako bi se do kraja sezone ponovno priključio momčadi.

"Kod ozljeda takve vrste obično je potrebno dosta vremena za oporavak", rekao je glavni trener Lakersa Luke Walton koji je na početku sezone Zupca vidio na relaciji između momčadi u NBA i one koja se natječe u razvojnoj ligi. No, mladi je centar svojom kvalitetom i odnosom prema radu kupio povjerenje trenera koji ga je prije tri tjedna pretvorio u startnog centra momčadi, a Zubac mu vratio s prosjekom od 12,1 koševa i 6 skokova uz gotovo 60 posto šuta iz igre.

Walton je bio iznimno zadovoljan napretkom koji je Zubac pokazao i zato ga je njegova ozljeda dodatno rastužila.

"Krivo nam je što neće moći nastaviti skupljati iskustva i tužni smo zbog njega, jer voli igrati i svake večeri se suprotstavljati najboljim centrima. Zato je normalno što je sad malo utučen, ali brzo će to preboljeti", rekao je Walton koji će sada centarsku minutažu morati raspodijeliti između Larryja Nancea, Tarika Blacka i Thomasa Robinsona, a ovaj potonji je svojim riječima dokazao kako je Ivica Zubac i među suigračima stekao velike simpatije.

"Njegov je osjećaj nevjerojatan. Njegova košarkaška inteligencija je također iznad razine koju sam dosad susretao kod većine novaka. Sviđa mi se njegov ritam i njegov osjećaj za igru", nahvalio je 26-godišnji krilni centar svog ozlijeđenog suigrača, čija će ozljeda ponovno na liječničku procjenu za dva tjedna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider