Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapital za budućnost

Real zadovoljno trlja ruke: Vrijednost dvojice igrača na koje nisu računali na startu sezone se udvostručila

Federico Valverde i Martin Odegaard sada vrijede duplo više nego što su na početku sezone, čak i više od toga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real zadovoljno trlja ruke kad se uzme u obzir talent koji ga čeka. Vrijednost Fedea Valverdea i Martina Odegaarda narasla je s početka sezone do danas od 20 milijuna do 50 milijuna eura, što ih obojicu svrstava na četvrto mjesto najvrjednijih igrača svoje generacije, iza Mbappea, Alexandera-Arnolda i Pulišića.

Obojica igrača su ozbiljni kandidati za otkriće godine u La Ligi. Oboje imaju samo 21 godinu, ali činjenica d se njihova tržišna vrijednost i više nego udvostručila prema Transfermarktu, dovoljno govori kakav kapital Real posjeduje za budućnost.

Odegaard je već sa 16 godina proglašen jednim od najperspektivnijih igrača u Europi, ali nije se odmah snašao u Realu te na posudbama. Međutim, tu ulogu igraju ogromna očekivanja koja su stavljena pred njega i veseli što je konačno počeo pokazivati puni potencijal.

S druge strane, slučaj Fedea Valverdea se prilično razlikovao od Odegaardovog. Urugvajac je ušao na mala vrata te u relativno kratkom vremenu napravio sjajan iskorak. Toliki da ga smatraju jednim od najsvjetlijih igrača budućnosti Reala, koji ga je platio samo pet milijuna eura.

Valverde je ove sezone učvrstio svoje mjesto u Zidaneovih 11. Ostvario je 18 nastupa, postigao dva gola, namjestio još dva i trenutno vrijedi 50 milijuna eura, što ga čini šestim najvrjednijim igračem Reala.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider