Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekali ga 6 mjeseci

Zašto je povratak torinskog princa dobra vijest i za Marka Pjacu

U subotu se protiv Udinesea na travnjak napokon vraća Claudio Marchisio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon šest mjeseci nogometu se vraća Claudio Marchisio. 30-godišnji veznjak Juventusa zbog ozljede je koljena propustio kraj sezone i Europsko prvenstvo. Mnogi su se navijači u Italiji u isto vrijeme radovali ozljedi igrača Juventusa i očajavali jer ga neće biti na Euru. Toliko je važna karika u svim momčadima.

Marchisio je jedan od simbola Juventusa u kojem je proveo cijelu karijeru. U klub je stigao kao sedmogodišnjak, domaći klinac rođen u Torinu. Nakon 23 godine i dalje je u svom klubu i sad se njegov povratak nakon ozljede očekuje s nestrpljenjem.

Iako Juventus nije izgubio bitku za petu uzastopnu titulu, ipak je nedostajao Maxu Allegriju krajem prošle sezone. Tu rupu u sredini terena nije bilo jednostavno pokrpati ni prošle ni ove sezone. Iako je Buffon prvi kapetan, a Chiellini njegov zamjenik, Marchisio je također vođa na terenu, onaj koji će rasporediti suigrače po terenu. On je onaj koji najviše trči i gine za dres.

Ono što može veseliti navijače ''bianconera' je što vjerojatno više neće biti eksperimenata na tom mjestu. Gledali smo ove sezone tamo najviše Hernanesa i Leminu, čak Pjanića, a sada se otvaraju nove mogućnosti. Prvenstveno bi mogao profitirati Pjanić koji se može potpuno posvetiti isključivo napadačkim akcijama.

Predviđa se čak i mogući prelazak Allegrija na obranu s četvoricom u liniji. Daje to mogućnost za igranje 4-3-3 sustava ili 4-2-3-1. Prilika je to za igru s krilima koja nije baš Allegrijev forte, ali su mnogi digli ruku upravo za takve sustave s obzirom da Juve u njima ima prostora za Marka Pjacu ili Juana Cuadrada.

Pjaca je trenutno ozlijeđen, ali možemo ga itekako zamisliti u liniji s Dybalom i Higuainom koji trenutno igraju sami u napadu. Iza njih Pjanić i Khedira kreiraju akcije, a leđa im čuva Marchisio. U obrani Allegri ima toliko izbora, a idealno bi bilo s Danijem Alvesom, Bonuccijem, Chiellinijem (Barzagli) i Alexom Sandrom ili Evrom.

Isti bi, za mnoge idealan, sastav mogao funkcionirati i u 4-2-3-1 sustavu s Pjanićem ispred Khedire i Marchisija. U svakom slučaju u subotu se protiv Udinesea vraća stožerni veznjak Stare dame, a složiti momčad oko njega slatka je briga Maxa Allegrija. Još ako im se pridruže već na zimu najavljena pojačanja, gdje će im biti kraj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider