Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivši suigrač Srne i Pletikose

Slavni srpski klub na koljenima, trener zavapio: "Jedan Vučićev poziv će sve riješiti"

U popularnoj Voši financijska situacija je iznimno teška.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogomet u Srbiji, kako reprezentativni tako i onaj klupski, odavno je u silaznoj putanji.

Iznimka je Crvena zvezda koja je proteklih godina postala standardan sudionik UEFA-inih natjecanja, Partizan je tu negdje (premda ne uspijeva ozbiljnije ugroziti Crveno-bele već godinama), a svi ostali teško žive.

Najnoviji primjer je Vojvodina, jedan od najpoznatijih i najuspješnijih srpskih klubova, koji proživljava teške dane.

Popularna Voša nalazi se u iznimno lošoj financijskoj situaciji o čemu je više na konferenciji za medije progovorio trener Nenad Lalatović.

"Nije baš bajno, na treninzima imam 14-15 igrača, oni su apsolutno razočarani. Sad kad bi svi trebali biti zadovoljni, ja imam dojam kao da se borimo zaostanak. Kad sam došao, Vojvodina je bila osma, deveta, nije bilo dobro, nitko nije očekivao trofej, a mi smo osvojili Kup. Najviše ispaštaju poštene novosadske obitelji, stotinu njih koji dolaze na posao, a sastavljaju jedva kraj s krajem", govorio je Lalatović.

Pletikosin i Srnin suigrač iz Šahtara

Tijekom igračke karijere Lalatović je dvije godine bio suigrač naših Stipe Pletikose i Darija Srne u ukrajinskom Šahtaru, a otkako je postao trener nije mu ovo prvi put da se solidarizira sa svojim igračima i zaposlenicima u klubu gdje radi.

"Duguju nam se dvije premije plus dvije plaće, a sve se to gomila. Poslije će biti sve teže isplatiti. Molim gradonačelnika Miloša Vučevića i ljude koji vode klub da sjednu i dogovore se. Vama su kućni frižideri puni, toplo vam je u kući, vozite skupe automobile. Ako to ne možete, onda molim gospodina Vučića koji je našu Srbiju napravio ovako velikom i moćnom danas. Žao mi je što ovo moram javno reći i što vas gnjavim, ali vi rješavate sve probleme u ovoj državi pa tako i ovo možete riješiti s jednim pozivom", izjavio je Lalatović.

"Žene koje nam spremaju hranu i peru robu pitaju nas kad će doći plaća, jedna se razboljela, pozajmljuju novac... Neki igrači moraju platiti alimentaciju, neki pomažu majci i ocu. Pomozite", zavapio je trener kluba iz Novog Sada.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider