Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ubitačan tempo

Kontroverzan prijedlog za završnicu sezone u Španjolskoj: Igrači će donijeti odluku

Međunarodni sindikat profesionalnih nogometaša (FIFpro) upozorio je da vremenski razmak između utakmica mora biti barem 72 sata.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Vodstvo španjolske nogometne lige predložilo je da se utakmice igraju svakih 48 sati kada se nastavi sezona, koja je od sredine ožujka u prekidu zbog pandemije koronavirusa.

O tome je u utorak putem videokonferencije razgovaralo sa španjolskim sindikatom nogometaša (AFE), koji nije sklon takvom rješenju jer bi moglo negativno utjecati na zdravlje igrača. No sindikat je dodao da će o tom prijedlogu odluku donijeti igrači, i to glasanjem, objavio je španjolski sportski dnevnik Marca.

Real Madrid Realova lista za odstrel, Zidane na mukama: Dvanaestorica žigosanih, Modrić u rizičnoj skupini

Međunarodni sindikat profesionalnih nogometaša (FIFpro) upozorio je da vremenski razmak između utakmica mora biti barem 72 sata.

Vodstvo lige i sindikat nogometaša (AFE) razgovarali su i o predloženom smanjenju plaća, ali detalji tog razgovora nisu poznati javnosti.

Jedanaest kola prije kraja Primere vodeća Barcelona ima 58 bodova, slijedi Real Madrid sa 56, treća je Sevilla sa 47, a četvrti je Real Sociedad sa 46 bodova.

Ivan Velić i Bariša Krasić Cibona dala otkaz svim zaposlenicima: Trener ostao bez posla, sudbina igrača neizvjesna

Španjolska je sa 8189 preminulih od koronavirusa druga zemlja u svijetu nakon Italije po broju žrtava, dok je sa 94.417 zaraženih osoba treća po broju oboljelih nakon SAD-a i Italije.

Kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, na posao odlaze samo oni u neophodnim zanimanjima, dok ostali moraju ostati u svojim domovima, a iz kuće im je dopušteno izlaziti jedino u bolnice, trgovine s hranom, ljekarne, banke, benzinske postaje.
 

Više o

Nastavi čitati