Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
očekuje dalićev poziv

Vlašić za Novu TV uoči najveće utakmice generacije i prekida 14-godišnjeg posta!

U odlučujućoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo 21 godine puno će toga ovisiti o Nikoli Vlašiću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je najveća utakmica hrvatske nogometne U21 generacije. Takav epitet dobio je sutrašnji susret protiv Grčke u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo. Nikola Vlašić jedan je od glavnih igrača ove talentirane generacije hrvatskih nogometaša, na čijim će leđima u petak ležati veliki teret.

"Sigurno da su oni jedna tvrda momčad koja igra defanzivno, ali su i opasni iz kontre i polukontre. Mi trebamo biti na 100 posto, trebamo biti skoncentirani i paziti na kontranapade. Ako mi budemo na svom nivou neće biti iznenađnenja i mi ćemo pobijediti utakmicu", rekao je Vlašić za Novu TV.

Mladi Vatreni već su osigurali doigravanje, za slučaj da sutra ne izbore izravan plasman, a bivši Hajdukovac bio je kratak i jasan kada smo ga upitali očekuje li i poziv od izbornika Zlatka Dalića.

"Očekujem".

A ima i razloga za to, jer nakon male minutaže u Evertonu, Nikola je odlučio prihvatiti ponudu moskovskog CSKA i otići na jednogodišnju posudbu.

"Pa nije bilo teško da vam budem iskren. To je puno bliži mentalitet Hrvatskoj, nego tamo u Engleskoj. Ljudi općenito i hrana i jezik, tako da mi je bilo lako prilagoditi se", ispričao je Vlašić.

To se odmah vidjelo i na terenu. U devet utakmica 21-godišnji ofenzivac zabio je tri pogotka, ubilježio dvije asistencije, te stekao veliko povjerenje trenera.

"Imam dobar rejting u klubu. Trener me cijeni i igrači me cijene, ekipa je dosta mlada, klub je čini mi se jako obiteljski, svi su skupa već godinama. Sada je bila smjena generacija, stariji igrači su otišli, došla je totalno nova ekipa i mislim da nas i to još ujedinjuje", kazao je Vlašić.

Ugovor o posudbi traje godinu dana, a javio se i Everton, pitali smo jesu li požalili što su ga pustili u Rusiju.

"Pa nisu žalili samo su mi čestitali na svemu što sam do sada učinio. Bio mi je i rođendan pa su mi poslali poruke. Ali nije bilo priče o tome pošto je stvarno rano, imam još do kraja sezone ugovor s CSKA, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje".

Iako je daleko od rodnog Splita i svog Hajduka, prati sve što se događa na Poljudu.

"Hajduk je jako loše startao u sezonu, ali dolaskom trenera Vulića malo su se vratili u formu. Možda se u zadnjoj utakmici protiv Osijeka nisu baš pokazali u najboljem svijetlu, ali sezona je duga i mislim da će se Hajduk vratiti, kao što se uvijek vrati na dobar put".

Sutra u Puli u 18 sati momci Nenada Gračana imaju veliku prilku. Odlazak na Euro čeka se punih 14 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider