Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda Liverpoola

Zabio je gol u čuvenom istanbulskom finalu Lige prvaka, a pogledajte kako sada izgleda

Vladimir Šmicer zabio je gol u finalu Lige prvaka 2005. godine za Liverpool protiv Milana.

Galerija Vladimir Šmicer Vladimir Šmicer Vladimir Šmicer Vladimir Šmicer

Nogometaši Liverpoola večeras igraju svoje treće finale Lige prvaka u posljednjih pet godina. Svladaju li Real Madrid i tako im se osvete za poraz u Istanbulu otprije četiri godine, bit će to njihov sedmi naslov prvaka Europe u bogatoj povijesti.

No jedan naslov prvaka Europe navijači engleske momčadi još uvijek pamte.

Dakako, radi se o čarobnoj istanbulskoj noći 2005. godine kad je Liverpool nadoknadio zaostatak od 3:0 na poluvremenu i svladao Milan boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Jedan od junaka te večeri bio je Vladimir Šmicer, češki nogometaš koji je zabio pogodak za 2:0. Bio je to uraganski preokret Liverpoola koji je u samo šest minuta sve vratio na početak i osigurao produžetke, a naposljetku i jedanaesterce.

Šmicer je šest godina nosio dres Redsa, a upravo je tog čarobnog ljeta 2005. godine napustio Anfield i otišao u Bordeaux. Ondje proveo dvije godine i karijeru zaključio u praškoj Slaviji.

Nakon što je okačio kopačke o klin, a bilo je to davne 2009. godine, Šmicer se okušao i u politici, ali bez nekog zapaženog uspjeha. Ovaj 49-godišnjak danas se bavi golfom, povremeno i hokejom, ali uvijek se odazivu pozivu veteranske selekcije Liverpoola.

Istina, prošlo je 17 godina od čuvenog finala u Istanbulu, ali malo bi tko danas prepoznao čuvenog češkog nogometaša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider