Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
41 mu je godina tek

"Djedica" se ne predaje: Najstariji igrač Liga petice produžio ugovor, klub se našalio s njim

Za njega su godine samo broj...

Vitorino Hilton (Foto: Montpellier/Twitter) (Foto: Montpellier/Twitter)

Francuski prvoligaš Montpellier produžio je ugovor s kapetanom Vitorinom Hiltonom, brazilskim stoperom koji će u rujnu napuniti 42 godine!

Da su godine u njegovu slučaju samo broj pokazuje statistika: odigrao je 31 od 33 utakmicu ove sezone uz prosječnu ocjenu 6,82 po Whoscoredu. Njegov Montpellier zauzima solidno šesto mjesto na ljestvici, a obrana kojom komandira iskusni Hilton jedna je od boljih u Ligue 1: samo četiri momčadi primile su manje golova.

Hilton je trenutno najstariji igrač u pet najjačih europskih liga, ujedno i najstariji igrač u povijesti Ligue 1, oko pet mjeseci stariji od Gianluigija Buffona.

Montpellier se u objavi na društvenim mrežama odlučio i malo našaliti sa svojim kapetanom, pa su objavili fotografiju na kojoj su Hiltonu ''pojačali'' bore i sijedu kosu.

Hilton je karijeru počeo 1999. u Chapecoenseu, a u Europu se otisnuo dvije godine kasnije kada je stigao u švicarski Servette. U Montpellieru je od 2011. kada je stigao iz Marseillea.

Iako će igrati s 42 godine, Hilton je još daleko od rekorda: najstariji igrač u povijesti Liga petice bio je Italo Rossi koji je za talijansku Pro Patriju 1951. zaigrao s 52 godine i 11 mjeseci.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider