Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na velebnom stadionu

Barcine legende odvele ambiciozni klub do prvog velikog trofeja

Vissel iz Kobea je u finalu Japanskog kupa svladao Kashimu Antlers sa 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj nogometnoj utakmici na novom Nacionalnom stadionu u Tokiju, izgrađenom za ovogodišnje Olimpijske igre, igranoj na Novu godinu Vissel iz Kobea je u finalu Japanskog kupa svladao Kashimu Antlers sa 2-0 (2-0).

Za sastav Vissela, kojega predvode svjetski prvaci, Španjolci Andres Iniesta i David Villa (SP 2010.) te Nijemac Lukas Podolski (SP 2014.), ovo je prvi trofej u 54-godišnjoj klupskoj povijesti, a do njega su došli autogolom Tomoye Inukaija iz 18. minute i pogotkom Noriakija Fujimota iz 38. minute.

Utakmica finala Japanskog kupa za Davida Villu bila je posljednja u profesionalnoj karijeri. Veliki španjolski napadač odlučio je objesiti kopačke o klin.

Vissel je ambiciozni japanski klub iz Kobea. Otkako je prije pet godina došao u vlasništvo bogate kompanije Rakuten, Vissel je stalni sudionik elitne japanske J1 lige. Prošlu ligašku sezonu završio je na osmom mjestu, no zahvaljujući osvajanju Kupa plasirao se u grupnu fazu azijske Lige prvaka.

Prije toga je godinama balansirao između prvog i drugog ranga natjecanja. Posljednjih dvije-tri godine Vissel je uložio značajna sredstva u inozemna pojačanja. Prije tri godine je kupljen Podolski, pa u ljeto 2018. Iniesta, a tijekom prošle godine stigli su David Villa, Belgijac Thomas Vermaelen, mladi Španjolac Sergi Samper i Brazilac Dankler.

Budući da je Rakuten jedan od glavnih sponzora Barcelone, ne treba čuditi što u Visselu nastupa kolonija bivših Barcinih igrača. Iniesta, Villa, Vermaelen i Samper bivši su igrači katalonskog kluba. Osim Ville, svi su prešli u Vissel izravno iz Barcelone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider